2012-10-03

H&M demarează un program agresiv de expansiune

Retailerul suedez a majorat numărul de magazine pe care vrea să le deschidă în 2012.

Reprezentanții Hennes and Mauritz (H&M) au anunțat inițial că vor deschide 275 de noi magazine până în luna noiembrie, însă recent au crescut numărul la 300 de unități. Rezultatele financiare ale companiei, precum și fluctuațiile cursului valutar de pe piața suedeză, nu sunt însă în concordanță cu planurile de expansiune ale retailerului de fashion. În cel de-al treilea trimestru al anului 2012, H&M a obținut un profit înainte de impozitare de 4,90 miliarde coroane suedeze (743 milioane de dolari), cu doar 1% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, și mult mai mic decât previziunile companiei și ale reprezentanților Bursei de Valori de la Frankfurt.

H&M

În 2013, H&M vrea să intre și pe piețele din Indonezia și Estonia.

”Condițiile de pe piața retailului de fashion continuă să fie o provocare pe multe piețe, fiind puternic influențate de climatul macroeconomic.”, a declarat Karl-Johan Persson, Directorul Executiv al H&M. Potrivit acestuia, creșterea rezultatelor financiare ale companiei a fost stopată și de fluctuațiile cursului valutar din ultimele luni.

Retailerul suedez a anunțat noi deschideri în China, Franța, Norvegia, Olanda și Spania. Până la sfârșitul acestui an, H&M va inuagura un magazin prin franciză în Thailanda și va intra și pe piețele din Lituania, Malaesia și Mexic. Retailerul a anuțat si că va deschide în această toamnă primul magazin online din Statele Unite ale Americii, însă a amânat inaugurarea până în vara anului viitor.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia. Retailerul suedez are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză. H&M este al doilea retailer de modă din lume, după grupul Inditex. Stefan Persson, proprietarul H&M, este al treilea cel mai bogat om din Europa. Averea în valoare de 24,2 miliarde dolari a suedezului Stefan Persson este însă cu 16,1 miliarde dolari mai mică faţă de cea a spaniolului Amancio Ortega, deţinătorul grupului Inditex.

H&M în România
H&M a deschis primul magazin din România în martie 2011, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din București. Retailerul suedez va deschide în această toamnă al 17-lea magazin din ţara noastră, în galeria comercială Shopping City Sibiu și intenționează să mai deschidă până la finalul anului 6 noi unități în România. Unul dintre magazine va fi situat în Ploiești Shopping City, centrul comercial care va fi deschis pe 15 noiembrie. H&M nu se poziționează ca o marcă de lux pe niciuna dintre piețele pe care operează, ci ca un lanț de magazine care se adresează tuturor categoriilor de clienți. Principalii concurenți H&M de pe piața locală sunt C&A, New Look, dar și branduri ale grupului Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank