2012-10-05

Starbucks vine în biroul companiilor

Lanțul de cafenele a încheiat un parteneriat cu cea mai mare companie de automate de cafea din Europa.

Starbucks a încheiat un parteneriat cu Selecta, cea mai mare companie de vendomate: automate de cafea, băuturi şi snacks-uri din Europa. Cele două companii au creat conceptul Starbucks Office Coffee, care oferă clienţilor posibilitatea de a-şi procura singuri sortimentele preferate de cafea ale brand-ului de la automatele de cafea Selecta. Primul automat de cafea este deja testat la sediul Starbucks din Elveţia. Noul concept este destinat în general zonelor în care sunt situate cele mai mari clădiri de birouri, ai căror angajaţi preferă să îşi ia cafeaua la pachet.

Starbucks

Conceptul Starbucks Office Coffee oferă peste 20 de sortimente de cafea.

Starbucks a deschis primele 50 de cafenele din Elveţia în urmă cu peste 10 ani, iar brandul se bucură în continuare de popularitate pe piaţa austriacă.„Căutăm tot timpul modalităţi unice şi cele mai bune locaţii pentru a interacţiona cu clienţii noştri. Parteneriatul cu Selecta ne oferă posibilitatea să ducem experienţa cafelei Starbucks direct la sediul companiilor şi suntem nerăbdători să extindem noul concept în cât mai multe birouri din Elveţia.”, a declarat Franck Wubben, managerul Starbucks în Elveţia şi Austria.

Selecta distribuie automate de cafea în peste 100.000 de locaţii din Europa şi în peste 15.000 din Elveţia. Thomas Nussbaumer, manager Selecta, a declarat: „Selecta înţelege că oamenii şi-au schimbat modul în care servesc cafeaua şi alte băuturi calde. Împreună cu Starbucks venim în întâmpinarea aşteptărilor acestora şi le aducem cafeaua preferată direct la birou.”

Conceptul Starbucks Office Coffee va fi disponibil în trei dimensiuni diferite: mici, medii şi mari (de tip coffee corner) pentru a putea fi integrat în birourile cât mai multor companii. Toate cele trei versiuni vor funcţiona cu echipamente de tip self-service şi vor oferi peste 20 de sortimente de cafea.

Deşi în Statele Unite ale Americii parcurge un traseu ascendent, Starbucks a anunţat că va închide o serie de unităţi din Europa din cauza rezultatelor sub așteptări înregistrate de acestea și a problemeor economice din regiune. Parteneriatul cu Selecta poate ajuta reţeaua de cafenele să câştige din nou teren pe piaţa europeană.

Prezent în România din anul 2007, Starbuck operează în ţara noastră opt unități: cinci în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Noul concept Starbucks Office Coffee ar putea avea succes pe piaţa românească întrucât vendomatele au devenit o prezenţă obişnuită în viaţa românilor. Un raport al Euromonitor International arată că piaţa locală de vending va avea o creştere anuală de 7% şi va ajunge la peste opt milioane de euro până în 2015, de la aproximativ şase milioane jumătate de euro în prezent.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank