2012-10-09

Mega Image deschide 8 magazine noi în octombrie

Retailerul belgian continuă dezvoltarea pe segmentul de proximitate.

Cel mai nou supermarket Mega Image a fost inaugurat în data de 5 octombrie. Magazinul cu o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați este situat în sectorul 1 al Capitalei și comercializează și mărci proprii Mega Image: 365, Delhaize, Care și Bio. Retailerul a ajuns la o rețea de 155 de unități pe piața locală, dintre care 118 sub brand-ul Mega Image și 37 Shop&Go. ”Mega Image va continua deschiderile în octombrie, având în plan inaugurarea a încă 7 magazine până la finalul lunii.”, se arată într-un comunicat de presă.

Mega Image Fot. Mega Image

Mega Image a ajuns la o rețea de 155 de unități pe piața locală, dintre care 118 sub brand-ul Mega Image și 37 Shop&Go.

În ultima perioadă, Mega Image s-a axat pe dezoltarea segmentului de proximitate. Retailerul a intrat pe piața locațiilor de dimensiuni mai mici, de conveniență, sub un nou concept: Shop&Go. Primul Shop&Go din România a fost deschis în decembrie 2010, în București. Magazinele de proximitate Mega Image oferă o gamă de peste 2.000 de produse și sunt destinate să atragă clienții din imediata apropiere a acestora.

Fondat în anul 1995, Mega Image este în prezent cel mai mare lanț de supermarketuri din România. Compania numără peste 4.800 de angajați și se pregătește să lanseze pe piață și un sistem de franciză, în prezent lucrând la definirea termenilor contractuali.

Tot mai mulți retaileri prezenți pe piața locală urmează principala tendință a celor mai mari jucători din Europa: au adoptat strategii multiformat pentru a se diversifica atât din punct de vedere al formatelor, cât și geografic. Astfel, Carrefour se extinde prin intermediul magazinelor Carrefour Market și francizele Carrefour Express Angst, Profi s-a redenumit la începutul acestui an magazin de proximitate, iar Metro a lansat în 2012 franciza ”La Doi Pași”. Toți acești retaileri fac concurenţă directă celor aproximativ 70.000 de magazine de bloc şi chioşcuri de pe piaţa românească.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank