Mega Image deschide 8 magazine noi în octombrie

Mega Image a ajuns la o rețea de 155 de unități pe piața locală, dintre care 118 sub brand-ul Mega Image și 37 Shop&Go.
Marţi
09.10.2012
Retailerul belgian continuă dezvoltarea pe segmentul de proximitate.
 

Cel mai nou supermarket Mega Image a fost inaugurat în data de 5 octombrie. Magazinul cu o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați este situat în sectorul 1 al Capitalei și comercializează și mărci proprii Mega Image: 365, Delhaize, Care și Bio. Retailerul a ajuns la o rețea de 155 de unități pe piața locală, dintre care 118 sub brand-ul Mega Image și 37 Shop&Go. ”Mega Image va continua deschiderile în octombrie, având în plan inaugurarea a încă 7 magazine până la finalul lunii.”, se arată într-un comunicat de presă.

În ultima perioadă, Mega Image s-a axat pe dezoltarea segmentului de proximitate. Retailerul a intrat pe piața locațiilor de dimensiuni mai mici, de conveniență, sub un nou concept: Shop&Go. Primul Shop&Go din România a fost deschis în decembrie 2010, în București. Magazinele de proximitate Mega Image oferă o gamă de peste 2.000 de produse și sunt destinate să atragă clienții din imediata apropiere a acestora.

Fondat în anul 1995, Mega Image este în prezent cel mai mare lanț de supermarketuri din România. Compania numără peste 4.800 de angajați și se pregătește să lanseze pe piață și un sistem de franciză, în prezent lucrând la definirea termenilor contractuali.

Tot mai mulți retaileri prezenți pe piața locală urmează principala tendință a celor mai mari jucători din Europa: au adoptat strategii multiformat pentru a se diversifica atât din punct de vedere al formatelor, cât și geografic. Astfel, Carrefour se extinde prin intermediul magazinelor Carrefour Market și francizele Carrefour Express Angst, Profi s-a redenumit la începutul acestui an magazin de proximitate, iar Metro a lansat în 2012 franciza ”La Doi Pași”. Toți acești retaileri fac concurenţă directă celor aproximativ 70.000 de magazine de bloc şi chioşcuri de pe piaţa românească.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015