2012-10-09

Va vinde McDonald’s cafea în supermarket?

Lanțul de fast-food a înaintat demersurile necesare obținerii unei licențe prin care să vândă cafea măcinată și boabe.

Publicația BurgerBusiness aduce o veste bună pentru cei cărora le place cafeaua de la McDonald's, dar preferă să-și prepare singuri băutura care îi trezește dimineața. Lanțul de fast-food ar putea începe în curând să comercializeze propria cafea în magazine și supermarketuri și a înaintat demersurile necesare obținerii unei licențe prin care să vândă cafea măcinată și boabe.

mc donalds, mc drive, burgeri, india, vegetarieni

McDonald’s are 62 de milioane de clienți zilnic, adică mai mulți decât populația Marii Britanii.

Jurnaliștii de la BurgerBusiness nu au obținut însă o confirmare pentru lansarea noului produs de la reprezentanții lanțului de fast-food. ”Nu pot nici să confirm, nici să fac speculații despre planurile companiei.”, a declarat PR-ul McDonald's.

În ultimii McDonald's a încercat să se ridice la nivelul principalilor concurenți de pe piața cafelei din Statele Unite ale Americii, Starbucks și Dunkin' Donuts, care comercializează deja cafea și în magazine. Eforturile companiei pot fi observate în evoluția cifrei de afaceri: de la 2% în 2004, la 6% în 2010.

Piața cafelei din Statele Unite ale Americii este foarte competitivă, principalii 5 jucători fiind Green Mountain Coffee, Kraft, Nestle, Starbucks și The J.M. Smucker Company, potrivit unui raport realizat în august 2012 de IBISWorld. Chiar și unuia dintre cele mai mari lanțuri de fast-food din lume i-ar putea fi greu să pătrundă pe această piață.

Cafeaua este principala sursă de venit a multor țări din America Latină și din Africa. Cele mai importante piețe ale cafelei la nivel mondial sunt la New York și Londra. În România, piața cafelei este împărțită între 4 jucători mari: Elite, Kraft, Tchibo și Nestle.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank