2012-10-16

Șase dintr-o lovitură

Brandul Carrefour Market intră pe piața din Constanța direct cu șase magazine.

Retailerul francez duce brandul de supermarketuri Carrefour Market în orașul de la malul mării prin închirierea a șase magazine de la compania Aliment Murfatlar, un brand cunoscut de constănțeni. Spaţiile au o suprafaţă totală de peste 3.400 metri pătrați şi sunt situate în diferite zone ale oraşului: Antoniadis, Piaţa CET, Tomis IV, Piaţa Tomis Nord, Alexandru Lăpuşneanu şi 1 Decembrie. Aliment Murfatlar va continua să opereze în Constanța alte două magazine permanente și unul sezonier.

Carrefour Express

Carrefour operează în România 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri Carrefour, 59 de supermarketuri Carrefour Market şi 8 magazine de proximitate Carrefour Express

"În curând, în Constanţa, vom deschide cele şase supermarketuri Carrefour Market. Carrefour are deja în Constanţa un hypermarket şi suntem convinşi că şi supermarket-urile noastre vor fi apreciate de către constănţeni.", a declarat Francois-Melchior de Polignac, directorul general al Carrefour România.

Carrefour concurează în orașul de la malul mării cu cei mai mari retaileri de comerț modern din România: Kaufland, Metro, Selgros, Auchan, Real. Cele șase magazine Carrefour Market vor intra în competiție directă cu Mega Image (șase magazine: cinci supermarketuri și un Shop&Go), Profi (patru magazine) și Lidl (două magazine).

Carrefour, Profi, Metro și Mega Image au atacat segmentul magazinelor de proximitate din România după ce tot mai mulți cumpărători din supermarket au migrat către această nouă nișă din piața locală de retail.

Carrefour a înregistrat anul trecut vânzări de 1,18 miliarde euro în România, în creştere cu 4,8%, în principal datorită extinderii reţelei de magazine. Compania deţine în România 25 de hipermarketuri şi 59 de supermarketuri, la care se adaugă 8 magazine de proximitate Carrefour Express, deschise în sistem de franciză.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank