2012-10-19

Espresso italian autentic în AFI Palace Cotroceni

Filicori Zecchini vine de la malul mării în cel mai mare centru comercial din Capitală unde va concura cu Starbucks şi Gloria Jean’s.

Filicori Zecchini, unul dintre cei mai vechi producători de cafea, prezent pe piaţa românească de aproximativ 5 ani, atât prin vânzarea de cafea în HoReCa (Hotel, Restaurant, Catering), cât şi prin lanţul de cafenele cu acelaşi nume, a deschis pe 18 octombrie prima cafenea din Capitală şi a treia din România. Brandul italian a fost adus prin franciză în România de Eco Star Rel, companie care se ocupă printre altele de distribuţia de cafea şi produse alimentare în HoReCa. Noua cafenea este situată în centrul comercial AFI Palace Cotroceni unde concurează cu Starbucks, Gloria Jean's, Arcaffe, Vedda, Segafredo, High Heels ş.a.

Fillicori Zecchini

Planurile de viitor ale Filicori Zecchini includ deschiderea de cafenele în toată ţara.

Prima cafenea Filicori Zecchini a fost deshisă de un francizat, în luna mai a anului 2009, pe bulevardul Tomis din Constanţa, una dintre zonele cele mai frecventate ale oraşului de la malul mării. A doua cafenea a fost deschisă în mall-ul Maritimo din Constanţa şi este administrată de compania Eco Star Rel. Planurile de viitor ale companiei includ deschiderea de noi locaţii în toată ţara, iar în prezent caută atât spaţii stradale, cât şi în centre comerciale.

Francizaţii Filicori Zecchini primesc asistenţă în dezvoltarea designului unei noi locaţii, beneficiind de o echipă de arhitecţi şi de designeri de spaţii interioare. „Suntem încă de la început alături de partener, oferindu-i suportul necesar- de la schiţa cafenelei, alegerea şi aşezarea obiectelor de mobilier în spaţiu, alegerea pardoselii, a tavanelor şi a corpurilor de iluminat, până la alegrea accesoriilor şi a celor mai fine detalii”, se arată într-o prezentare a Horeca Expert.

Produsele Filicori Zecchini sunt distribuite în mai multe oraşe din România, în diferite locaţii din Bucureşti, Constanţa, Mangalia, Tulcea, Târgu Jiu, Sinaia, Buzău, Iaşi, Oneşti, Râmnicu Sărat, Suceava, Galaţi, Călăraşi, Alba Iulia, Braşov, Predeal, Buşteni, Slobozia, Focşani şi Cluj Napoca.

Filicori Zecchini este una dintre cele mai vechi fabrici de prăjit cafea din Italia, fondată în Bologna, în anul 1919. Compania este condusă şi în prezent de aceleaşi famili: Filicori şi Zecchini. Compania are propria producţie pentru canalul HoReCa, concurând pe această piaţă cu Daas România şi Bilancia.

Numărul consumatorilor de cafea din România este mai redus decât cel înregistrat în celelalte ţări europene. Anul trecut, ţara noastră ocupa locul 24 dintre cele 27 ţări din Uniunea Europeană, în funcţie de consumul anual de cafea pe cap de locuitor, conform informaţiilor Organizaţiei Mondiale a Cafelei. Pe piaţa cafenelelor din ţara noastră concurează Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, Turabo, Cafepedia, Gloria Jean's, Lavazza, Hard Rock Cafe, City Cafe ş.a.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank