Comerţul de fashion stradal creşte în Capitală

Euromonitor estimează că românii vor cheltui tot mai mulți bani pe haine, iar piața locală a retailului de fashion va crește de la valoarea de 1,9 mld.de euro înregistrată în anul 2010, la 2,9 mld. de euro în 2015.
Vineri
19.10.2012
Grecii de la BSB urmează modelul rivalilor de la Zara şi deschid primul magazin stradal din România.
 

După ce timp de 7 ani a deschis magazine doar în mall-urile şi centrele comerciale din ţara noastră, retailerul grec de fashion BSB urmează modelul spanilolilor de la Inditex şi al altor magazine mari din Europa şi deschide prima unitate stradală din România. BSB a restaurat cu peste 1 milion de euro o clădire de pe bulevardul Magheru din Capitală, situată vis-a-vis de restaurantul McDonald's şi deschide aici al 14-lea magazin al reţelei din ţara noastră.

Clădirea dispusă pe cinci nivele a fost achiziţionată în anul 2006. Suprafaţa totală a acesteia este de 1.700 de metri pătraţi. Noul magazin BSB, situat la parterul clădirii, are o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, iar amenajarea acestuia s-au investit 200.000 de euro. Grecii intenţionează să închirieze etajele libere ale clădirii complet restaurate şi recondiţionate.

Deşi în multe ţări este un model consacrat, comerţul stradal din România este foarte puţin dezvoltat. Dezvoltarea rapidă a reţelelor de centre comerciale de tip mall a dus la pierderea rapidă a interesului pe care îl manifestau retailerii faţă de spaţiile stradale.

Retailerul care mizează pe dezvoltarea comerţului stradal în ţara noastră este Inditex, proprietarul magazinelor Zara. Spaniolii caută clădiri monument pe care să le renoveze pentru a putea să deschidă ulterior unități sub brand-urile pe care le dețin. Inditex are în prezent şapte magazine stradale în România, patru în Capitală, în zona piaţa Unirii, două în Sibiu şi unul în Piteşti.

Noul magazin BSB se alătură unităţilor altor retaileri de fashion şi accesorii de renume care au magazine stradale în zona Piaţa Romană din Capitală: Nissa, Glow, Terranova, Lee Cooper, Moa, Adidas, Nike, Tonka Jeans, Dika, Accessorize.

Retailerul grec de fashion BSB a intrat pe piața românească în anul 2004, când a deschis o unitate în centrul comercial București Mall. BSB operează 14 magazine în 10 orașe din România: București, Cluj, Iași, Galați, Timișoara, Constanța, Ploiești, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Pitești.

BSB SA a fost înființată în anul 1980, în Grecia, de Vassilios și Sophia Bitharas, ca societate producătoare de îmbrăcăminte pentru femei. La nivel internațional retailerul oferă haine, accesorii și produse complementare în 12 ţări, prin intermediul unei rețele de peste 100 de magazine.

Anul 2012 marchează anunţul ieşirii unui retailer grec de fashion de pe piaţa locală. Sprider a hotărât să vândă operațiunile din România, retragerea acestuia fiind determinată atât de recesiunea din Grecia, cât și de pierderile continue înregistrate de subsidiara din țara noastră.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Primăvara asta se poartă formele!

ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...

3 Declaratii
Final 08.01.2023
Pas cu pas spre vestul Capitalei

Investiția în criptovalută oferă un venit foarte bun. Am propria experiență de a lucra cu diferite platforme de tranzacționare, însă instaforex review...

3 Declaratii
Final 09.01.2020
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Am cumparat si eu produce CCdar deocamdata sunt multumita.Cu schimbatul e mai greu , am patit-o si eu dar era alta firma...

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Precis ati nimerit peste un lucrator dezinteresat,daca ar fi fost un  adevarat  comerciant incerca sa va ajute si cu un simplu telefon va rezolva problema ,dar la noi suntem...

3 Declaratii
Final 28.04.2015
Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

In urma cu 4 zile am cumparat o pereche de pantofi pt un nepotel,de la magazinul ccc din Oradea.Din nefericire i am cumparat mai mari cu un nr ,am incercat sa i schimb la Cluj...

3 Declaratii
Final 07.04.2015
Vin englezii

Ii primim cu binecunoscuta ospitalitate romaneasca.Le amintim ca romanii care muncesc pentru ei au fost siliti de nevoi sa munceasca din greu  pentru ei si nu trebuie...

2 Declaratii
Final 15.03.2015
Vin englezii

Din informatiile mele stiu ca englezii sunt intai practici si apoi eleganti,la noi are prioritate partea financiara...

2 Declaratii
Final 13.03.2015
Românilor le plac brand-urile poloneze

Incaltamintea e la mare cautare iar cand mai sunt si reduceri ...nu te poti abtine..

3 Declaratii
Final 28.01.2015