2012-10-19

Comerţul de fashion stradal creşte în Capitală

Grecii de la BSB urmează modelul rivalilor de la Zara şi deschid primul magazin stradal din România.

După ce timp de 7 ani a deschis magazine doar în mall-urile şi centrele comerciale din ţara noastră, retailerul grec de fashion BSB urmează modelul spanilolilor de la Inditex şi al altor magazine mari din Europa şi deschide prima unitate stradală din România. BSB a restaurat cu peste 1 milion de euro o clădire de pe bulevardul Magheru din Capitală, situată vis-a-vis de restaurantul McDonald's şi deschide aici al 14-lea magazin al reţelei din ţara noastră.

haine

Euromonitor estimează că românii vor cheltui tot mai mulți bani pe haine, iar piața locală a retailului de fashion va crește de la valoarea de 1,9 mld.de euro înregistrată în anul 2010, la 2,9 mld. de euro în 2015.

Clădirea dispusă pe cinci nivele a fost achiziţionată în anul 2006. Suprafaţa totală a acesteia este de 1.700 de metri pătraţi. Noul magazin BSB, situat la parterul clădirii, are o suprafaţă totală de aproximativ 200 de metri pătraţi, iar amenajarea acestuia s-au investit 200.000 de euro. Grecii intenţionează să închirieze etajele libere ale clădirii complet restaurate şi recondiţionate.

Deşi în multe ţări este un model consacrat, comerţul stradal din România este foarte puţin dezvoltat. Dezvoltarea rapidă a reţelelor de centre comerciale de tip mall a dus la pierderea rapidă a interesului pe care îl manifestau retailerii faţă de spaţiile stradale.

Retailerul care mizează pe dezvoltarea comerţului stradal în ţara noastră este Inditex, proprietarul magazinelor Zara. Spaniolii caută clădiri monument pe care să le renoveze pentru a putea să deschidă ulterior unități sub brand-urile pe care le dețin. Inditex are în prezent şapte magazine stradale în România, patru în Capitală, în zona piaţa Unirii, două în Sibiu şi unul în Piteşti.

Noul magazin BSB se alătură unităţilor altor retaileri de fashion şi accesorii de renume care au magazine stradale în zona Piaţa Romană din Capitală: Nissa, Glow, Terranova, Lee Cooper, Moa, Adidas, Nike, Tonka Jeans, Dika, Accessorize.

Retailerul grec de fashion BSB a intrat pe piața românească în anul 2004, când a deschis o unitate în centrul comercial București Mall. BSB operează 14 magazine în 10 orașe din România: București, Cluj, Iași, Galați, Timișoara, Constanța, Ploiești, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Pitești.

BSB SA a fost înființată în anul 1980, în Grecia, de Vassilios și Sophia Bitharas, ca societate producătoare de îmbrăcăminte pentru femei. La nivel internațional retailerul oferă haine, accesorii și produse complementare în 12 ţări, prin intermediul unei rețele de peste 100 de magazine.

Anul 2012 marchează anunţul ieşirii unui retailer grec de fashion de pe piaţa locală. Sprider a hotărât să vândă operațiunile din România, retragerea acestuia fiind determinată atât de recesiunea din Grecia, cât și de pierderile continue înregistrate de subsidiara din țara noastră.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank