2012-11-01

Rețeaua Lidl a ajuns la 151 de unități

Retailerul german continuă expansiunea pe o piață a supermarketurilor aflată, potrivit experților, în curs de saturare.

Lidl, unul dintre primii zece comercianți de produse alimentare la nivel mondial, deschide astăzi două magazine, unul în București și unul în Timișoara. Magazinul din București este situat pe strada Drumul Găzarului , iar cel din Timișoara pe Calea Martirilor. Rețeaua retailerului numără în prezent 151 de unități, iar oficialii companiei intenționează să ajungă la 160 de magazine până în februarie 2013.

Lidl

Rețeaua retailerului german Lidl a ajuns la un număr de 151 de unități pe piața locală.

Lidl face parte din grupul german Lidl&Schwartz, grup care deține și rețeaua de hipermarketuri Kaufland, retailerul numărul unu pe piața comerțului modern. Lidl este prezent în peste 20 de țări europene, cu circa 9.000 de magazine și 100 de centre logistice. Magazinele retailerului au pe rafturi aproximativ 1.200 de produse, 80% dintre acestea fiind măric proprii.

În România, comerțul modern a câștigat în ultimii ani tot mai mult teren în dauna celui tradițional, fiind responsabil pentru 48% din cheltuielile casnice pentru bunurile de larg consum. În prezent, cea mai extinsă rețea de supermarketuri din țara noastră este Mega Image, cu o rețea formată din 161 de magazine, sub mărcile Mega Image (120) și Shop&Go (41).

Alexandru Vlad, vicepreședintele Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) spune că în București, piața suprafețelor mari de retail ”este saturată, chiar suprasaturată. Cea a suprafețelor medii, de tip supermarket, este în curs de saturare. Loc a mai rămas pentru suprafețele mici, specializate sau de hard discount”, informează Mediafax.

Printre retailerii care au mizat în acest an pe dezvoltarea comerțului de proximitate se numără Mega Image, care a dezvoltat magazinele de cartiei Shop&Go, Metro, care și-a extins rețeaua La Doi Pași în toată țara, Profi, care s-a redenumit la începutul acestui an magazin de proximitate, Carrefour care deține opt magazine de proximitate Carrefour Express Angst.

”Pentru cineva care dorește să intre pe piață, preluarea unui lanț existent este cea mai rezonabilă posibilitate”, consideră vicepreședintele AMRCR. Potrivit acestuia, în următorii cinci ani, în comerțul alimentar va apărea cel puțin încă un nume mare, deși mai sunt puține grupuri importante care să nu se afle deja în România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank