2012-11-06

Băcăniile în franciză – un succes pentru Agroland

Micii fermieri au crescut afacerile companiei care încurajează conservarea modului de viață ”de la țară”.

Afacerile rețelei de magazine agricole Agroland, cel mai mare distribuitor de furaje și pui de o zi din vestul României, au crescut în anul 2012. Compania a înregistrat în perioada septembrie 2011- 30 septembrie 2012, un avans de 30% a afacerilor, până la 13 milioane de euro. În acest an Agroland și-a continuat extinderea la nivel național, rețeaua de magazine a distribuitorului ajungând la un număr de 165 de unități.

puiut

Agroland a fost înființată în anul 1997, la Timișoara. După trei ani, compania a devenit cel mai mare distribuitor de furaje și pui de o zi din vestul țării.

În primul trimestru din 2012 compania a deschis patru noi magazine în Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, Băilești (județul Olt) și a investit în optimizarea infrastructurii IT și în elaborarea unui magazin online. Tot în acest an, compania a deschis alte opt magazine în Moldova și Dobrogea.

Rețeaua de magazine comercializează ”opt categorii de produse reprezentând furaje pentru animale, pui de o zi, semințe, produse pentru grădină, accesorii pentru hrănire și adăpare, hrană pentru animalele de companie și nu în ultimul rând cărți de specialitate și îngrășăminte organice pentru culturi bio”, potrivit lui Horia Cardoș, directorul general al Agroland.

Din anul 2006, compania dezvoltă un sistem de colaborare în franciză, având în prezent un număr de 55 de parteneri francizați, care gestionează în total 165 de unități în 28 de județe. Persoanele interesate să devină francizați Agroland trebuie să dispună de o sumă cuprinsă în 7.000-10.000 de euro pentru a demara afacerea, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei.

Agroland are magazine în regiunile de vest, sud și est ale României. Compania nu deschide unități în Transilvania și Maramureș.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank