Băcăniile în franciză – un succes pentru Agroland

Agroland a fost înființată în anul 1997, la Timișoara. După trei ani, compania a devenit cel mai mare distribuitor de furaje și pui de o zi din vestul țării.
Marți
06.11.2012
Micii fermieri au crescut afacerile companiei care încurajează conservarea modului de viață ”de la țară”.
 

Afacerile rețelei de magazine agricole Agroland, cel mai mare distribuitor de furaje și pui de o zi din vestul României, au crescut în anul 2012. Compania a înregistrat în perioada septembrie 2011- 30 septembrie 2012, un avans de 30% a afacerilor, până la 13 milioane de euro. În acest an Agroland și-a continuat extinderea la nivel național, rețeaua de magazine a distribuitorului ajungând la un număr de 165 de unități.

În primul trimestru din 2012 compania a deschis patru noi magazine în Râmnicu Vâlcea, Craiova, Târgu Jiu, Băilești (județul Olt) și a investit în optimizarea infrastructurii IT și în elaborarea unui magazin online. Tot în acest an, compania a deschis alte opt magazine în Moldova și Dobrogea.

Rețeaua de magazine comercializează ”opt categorii de produse reprezentând furaje pentru animale, pui de o zi, semințe, produse pentru grădină, accesorii pentru hrănire și adăpare, hrană pentru animalele de companie și nu în ultimul rând cărți de specialitate și îngrășăminte organice pentru culturi bio”, potrivit lui Horia Cardoș, directorul general al Agroland.

Din anul 2006, compania dezvoltă un sistem de colaborare în franciză, având în prezent un număr de 55 de parteneri francizați, care gestionează în total 165 de unități în 28 de județe. Persoanele interesate să devină francizați Agroland trebuie să dispună de o sumă cuprinsă în 7.000-10.000 de euro pentru a demara afacerea, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei.

Agroland are magazine în regiunile de vest, sud și est ale României. Compania nu deschide unități în Transilvania și Maramureș.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/4/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015