2012-11-06

Mega Image continuă expansiunea agresivă

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România uimeşte prin viteza cu care deschide locații de vânzare noi.

După ce luna trecută a deschis opt magazine noi, retailerul belgian Mega Image plănuiește să deschidă alte 12 unități în noiembrie. Prima inaugurare din această lună a avut loc pe 2 noiembrie, când retailerul a deschis cea de-a 42-a unitate Shop&Go. Noul magazin este situat pe bulevardul Ion Mihalache din București și are o suprafață de vânzare de 105 metri pătrați.

Mega Image Fot. Mega Image

Fondat în anul 1995, Mega Image este în prezent cel mai mare lanț de supermarketuri din România. Rețeaua retailerului numără 162 de magazine, sub mărcile Mega Image (120) și Shop&Go (42).

Prin conceptul Shop&Go Mega Image oferă celor care vor să devină antreprenori posibilitatea să preia un magazin pe care să-l gestioneze. Primul Shop&Go din România a fost deschis în decembrie 2010, în București. Magazinele de proximitate Mega Image oferă o gamă de peste 2.000 de produse și sunt destinate să atragă clienții din imediata apropiere a acestora.

În anul 2012 strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Mega Image, cât și Profi, Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst) și Metro (prin franciza ”La Doi Pași”).

Potrivit experților, piața suprafețelor mari de retail din București este deja saturată, iar cea a suprafețelor medii, de tip supermarket în curs de saturare. În acest peisaj își mai găsesc loc doar suprafețele mici, specializate sau de hard discount.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank