2012-11-07

Neoset se relansează prin franciză

Producătorul de mobilă vrea să ajungă la un număr de zece magazine în România.

Retailerul elen de mobilă Neoset a închis un număr considerabil de magazine după izbucnirea crizei economice. Reprezentanții companiei au anunțat recent o nouă strategie de extindere pe piața locală, care implică deschiderea de noi show-room-uri în franciză. Primul pas a fost deja făcut: retailerul a deschis un nou magazin de mobilă în Bucuresti, în urma unei investiții de 200.000 de euro.

Neoset-mobila

Retailerul grec de mobilă Neoset a intrat pe piața locală în anul 1991 și deține în prezent 5 magazine.

”Acest magazin este un pilot, prin care testăm piaţa, pentru că mentalitatea s-a schimbat. Credem în potenţialul Bucureştiului, care va fi o parte importantă din grup”, a declarat Miltiadis Chatzimanolakis, vicepreşedinte al Neoset, citat de ZF.

Noul showroom are o suprafaţă totală de 600 metri pătraţi şi expune game complete de mobilă. În afară de noua unitate, retailerul grec mai deţine patru magazine în ţara noastră: unul în Bucureşti şi trei francize în Timişoara, Constanţa şi Piteşti.

Neoset caută parteneri pentru extinderea reţelei de magazine în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Galaţi şi Craiova, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul companiei. Investiţia globală pentru deschiderea unei francize Neoset este de 50.000 de euro. Nu se percep redevenţe.

Grupul elen Neoset a fost înfiinţat în anul 1980 şi a intrat pe piaţa locală în 1991. Cei mai mari jucători din industria de mobilă din România sunt IKEA (retailer care a intrat pe piaţa locală prin franciză),Mobexpert, Elvila (producător românesc care se extinde şi prin franciză), kika ş.a.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

5

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank