Cel mai mare KFC din lume la Baku

Crispy Strips, unul dintre cele mai îndrăgite produse KFC în România, este oferit pe piaţa autohtonă la cel mai bun preţ din Europa: un preţ cu 10% mai mic decât în Bulgaria, cu 16% mai mic decât în Ungaria şi cu 40% mai mic decât în Polonia.
Marți
13.11.2012
Capitala Azerbaijanului a descoperit o modalitate prin care poate stopa demolarea clădirilor vechi.
 

AFK Ltd., partenerul francizei KFC în Azerbaijan, a deschis la sfârşitul lunii octombrie cel mai mare restaurant al reţelei în Baku, în urma unei investiţii de trei milioane de euro. Noua unitate cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi este situată în cadrul unei clădiri a gării Sabunchu, construită în anul 1926 de arhitectul N.G. Bayev. Designerii restaurantului au păstrat şi câteva elemente arhitecturale specifice gării.

Restaurantul are 300 de locuri şi plănuieşte să vândă peste 1,5 milioane de meniuri pe an. KFC Baku este cea mai mare unitate dintre cele 18.000 deţinute de lanţul de fast-food în 120 de ţări.

Kentucky Fried Chicken (KFC) este unul dintre cele mai cunoscute restaurante de tip fast-food din lume, care a luat naştere la începutul anilor 1930. Conceptul a fost creat de către colonelul Harland Sanders.

KFC deţine în România o reţea de 42 de restaurante, dintre care 18 în Bucureşti. Primul restaurant KFC din ţara noastră a fost deschis în aprilie 1997, pe bulevardul Magheru din Capitală.

Lanţul de restaurante este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în anul 1997 companiei US Food Network, controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Franciza deţinută de US Food Network este una dintre cele mai scumpe de pe piaţă, deschiderea unei noi unităţi putând costa între 300.000 şi 1 milion de euro.

KFC ocupă poziţia a patra în topul celor mai mari francize de fast-food din lume, primele locuri fiind ocupate de Subway, McDonald's şi Starbucks.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015