2012-11-14

100 de locuri de muncă de la Profi

Retailerul deschide două noi unități în această săptămână și va continua expansiunea rețelei de magazine în 2012.

Profi inaugurează astăzi primul magazin din Câmpulung Muscel, iar mâine cea de-a doua unitate din Bistrița. Lanțul de retail a ajuns la un total de 142 de magazine în 86 de localități din România. ”De la începutul lunii, am deschis deja două magazine, la Brăila și Focșani, iar prin celelalte două care își deschid porțile săptămâna asta, Profi crează aproape 100 de noi locuri de muncă, la care se vor adăuga și altele până la sfârșitul anului”, a declarat Pawel Musial, Directorul General Profi Rom Food.

Profi

Lanțul de retail Profi a ajuns la un total de 142 de magazine în 86 de localități.

Magazinul din Câmpulung Muscel este amplasat pe strada Gruiului, la parterul unui bloc de locuințe și are o suprafață totală de peste 535 m.p. Și o sală de vânzări de circa 281,5 m.p. Magazinul din Bistrița oferă peste 5.000 de produse și este amplasat tot la parterul unui bloc de locuințe, pe Bulervardul Independenței nr. 52.

Alți retaileri care au anunțat planuri agresive de expansiune sunt Mega Image și Lidl. Mega Image a ajuns la un număr de 164 de locații și vrea să mai deschidă încă 10 magazine în noiembrie, iar nemții de la Lidl vor să ajungă la 160 de locații în țara noastră până în februarie 2013.

Pe termen lung, perspectivele sectorului de retail din România sunt favorabile, retailul modern aflându-se pe un traseu ascendent, în dauna celui tradițional. Potrivit specialiștilor, aproximativ 55% din piața locală de retail este reprezentată de lanțurile moderne de retail, iar în următorii cinci ani, în comerțul alimentar va apărea cel puțin încă un nume mare, deși mai sunt puține grupuri importante care să nu se afle deja în România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank