Castelul Contelui Dracula a atras atenția nemților

În primele șase luni ale acestui an, aproximativ 3,43 milioane de turiști străini au vizitat România. Majoritatea vizitatorilor au venit din Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia și Austria.

Castelul Bran

Foto: Ovidiu Ocnaru

Joi
15.11.2012
Tur-operatorul ITS Reisen va promova mai multe destinații turistice din România în Germania, Austria și Elveția.
 

ITS Reisen, tur-operatorul care face parte din divizia de turism a concernului Rewe, companie care deține peste 2.500 de agenții proprii și în franciză, va extinde promovarea pentru România printr-o broșură dedicată țării noastre. Broșura va fi distribuită în Germania, Austria și Elveția și va prezenta destinații și produse turistice specifice României, care o diferențiază pe piața internațională de turism (”unique selling points”), se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Principalele forme de turism care vor apărea în broșura dedicată României sunt ”Delta Dunării, circuitele culturale, dar și turismul activ și în natură, manifestat mai ales sub formă de drumeții și activități de observare a florei și faunei”, potrivit comunicatului de presă.

Unele dintre cele mai frecventate destinații turistice din România sunt Valea Arieșului, Cheile Nerei, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Cheile Bicazului-Lacul Roșu-Durău, Padis- Cetățile Ponorolului (Munții Apuseni), Cheile Nerei, Bran-Râșnov, mănăstirile din Bucovina, Gura Portiței, Valea Prahovei.

Tur-operatorul ITS Reisen face parte din divizia de turism a concernului Rewe. Rewe ocupă locul doi în topul concernelor turistice din Germania, în funcţie de profit, şi deţine peste 2500 de agenţii de turism proprii, în franciză sau în cooperare cu alte agenţii de turism, dar şi agenţii de incoming proprii în 13 ţări.

În țara noastră, grupul Rewe este prezent prin rețelele de supermarketuri Selgross, Billa, Penny Market și prin tur-operatorul Dertur, companie care colaborează cu mai multe agenții de turism din România. Printre colaboratorii Dertur se numără și Eximtur, cea mai mare agenție de turism cu capital românesc, care vrea să se extindă prin franciză în toate județele din România.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe