2012-11-20

Criza alungă Bricostore din Ungaria

Plecarea grupului de bricolaj de pe piaţa ungară va duce la desfiinţarea a 1.000 de locuri de muncă.

Grupul francez de bricolaj Bricostore, cu operaţiuni în România, Ungaria şi Croaţia a decis să se retragă de pe piaţa ungară la începutul anului viitor. Decizia grupului a fost luată în urma efectelor drastice ale crizei economice cu care se confruntă ţara vecină de la începutul lui octombrie 2008, care au dus la o scădere importantă a activităţilor Bricostore.

Bricostore

În România, Bricostore are 15 magazine, iar în Croaţia trei.

Philippe Bresson, preşedintele grupului francez, afirmă că nu întrevede o refacere serioasă şi durabilă a consumului în Ungaria. Bricostore este prezent în această ţară din anul 1997 şi operează opt magazine. Plecarea din Ungaria a grupului de bricolaj, care înregistrează pierderi pe această piaţă din 2009, va duce la desfiinţarea a 1.000 de locuri de muncă.

În România, Bricostore are 15 magazine, iar în Croaţia trei. Piaţa românească de bricolaj a fost de asemenea afectată de criza economică, vânzările din 2011 înregistrând un declin de aproape 40% faţă de anul 2008.

Bricostore concurează în ţara noastră, pe o piaţă a de distribuţie a materialelor de construcţii şi bricolaj estimată la 1,7 miliarde de euro, cu Praktiker, bauMax, Mr. Bricolage, Obi, Leroy Merlin, Hornbach şi cu trei companii autohtone: Dedeman, Arabesque şi Ambient.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank