2012-11-26

Jumbo vine în România

Cel mai mare lanț de magazine de jucării din Grecia vrea să se extindă pe piața locală.

Retailerul grec de jucării și produse pentru locuință Jumbo vizează deschiderea a opt magazine pe piața românească până în anul 2016. Compania și-a făcut intrarea pe piața locală în 2006, când a deschis o subsidiară în Crevedia, însă anul trecut nu a avut activitate. Primele două magazine Jumbo vor fi deschise în anul 2014, potrivit unei analize a Investment Bank of Greece (IGB), citate de Mediafax. IBG estimează că Jumbo ar trebui să înregistreze în 2014 vânzări de 8,8 milioane euro în România, care ar urma să crească la 22,7 milioane euro în 2015, respectiv 37,3 milioane euro în 2016.

Jucarii

Principalii retaileri de pe piaţa locală de jucării şi jocuri sunt Noriel, Smart Toys sau Diverta.

Magazinele Jumbo sunt prezente pe piața din Grecia de 26 de ani și au suprafață medie de 8.600 de metri pătrați. Jumbo comercializează cinci categorii mari de produse, cu accent pe jucării, care generează peste 30% din vânzările totale. Magazinele vând și produse adresate bebelușilor, produse sezoniere, dar și produse destinate locuinței. Un magazin are aproximativ 22.000 de articole, cu un preț mediu de 4,99 de euro.

În prezent, magazinele Jumbo pot fi găsite în Grecia (51 de unități), Bulgaria (7 unități), Cipru (3 unități) și în alte două țări unde funcționează în sistem de franciză: Albania și Macedonia. În afară de planurile pentru România, compania a anunțat că vrea să deschidă până în iunie 2013 alte cinci magazine în Grecia și încă unul în Bulgaria.

Piaţa de jucării din România ar putea să aibă o creştere anuală de 14% în perioada 2010-2015, fiind astfel statul din Europa Centrală şi de Est cu cea mai rapidă creştere, potrivit unui studiu al Euromonitor. Principalii retaileri de pe piaţa locală de jucării şi jocuri sunt Noriel, Smart Toys sau Diverta.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank