2012-11-27

Real pleacă din România

Negocierile pentru preluarea magazinelor din țara nostră sunt aproape de finalizare, iar prețul de achiziție ar putea ajunge la 900 milioane de euro.

Grupul german Real, parte a grupului german Metro AG, intenționează să-și vândă operațiunile din întreaga Europă de Est, potrivit analiștilor economici. Principalul favorit pentru preluarea hipermarketurilor din întreaga regiune, inclusiv din România, este retailerul francez Auchan. Negocierile pentru preluarea magazinelor din țara noastră sunt aproape de final, iar prețul de achiziție ar putea ajunge la 900 milioane de euro.

Auchan

Achizitia hipermarketurilor Real de către francezii de la Auchan ar putea fi semnată joi, 29 noiembrie, scrie ZF.

Real a intrat pe piața din România în anul 2006 și deține 25 hipermarketuri în 18 orașe din țară. Rețeaua retailerului numără peste 420 de magazine în Germania, Polonia, Rusia, România, Turcia și Ucraina. Vânzările Real au scăzut de la 694 milioane de euro în 2010, la 627 milioane de euro anul trecut.Despre vânzarea lanțului de hipermarketuri Real, , către alti jucători din piața de retail europeană există zvonuri din 2010.

Dacă tranzacția dintre Metro și Auchan s-ar concretiza, francezii vor deține pe plan local 35 de hipermarketuri, iar efectele s-ar resimți la nivelul principalilor concurenți de pe piața locală de retail. Auchan va deveni un competitor direct pentru cel mai extins lanț de hipermarketuri din țara noastră, Kaufland, dar și pentru Carrefour (24 hipermarketuri), grupul francez despre care s-a vehiculat în urmă cu câteva luni că ar putea părăsi România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank