2012-12-04

H&M doar pentru el

Retailerul suedez va deschide un magazin destinat în exclusivitate bărbaților și bifează o nouă unitate și în orașul Târgu-Mureș.

H&M va deschide cel de-al doilea magazin din centrul comercial Băneasa Shopping City din București. Acesta va fi dedicat în exclusivitate bărbaților, spre deosebire de cel pe care compania îl deține deja, care oferă atât haine de femei, cât și de bărbați și copii. Din 5 decembrie, rețeaua retailerului suedez va număra 20 de unități, după deschiderea magazinului din Promenada Mall Târgu Mureș. La începutul acestei luni, H&M a deschis o nouă unitate și în Arena Mall Bacău.

H&M

Primul magazin H&M din România a fost deschis pe 25 martie 2011, la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din București.

Principalii competitori H&M de pe piața locală sunt Zara, C&A, Takko, New Yorker și Deichmann. Magazinul care va fi deschis în Băneasa Shopping City va concura direct cu alte brand-uri care au reprezentanțe destinate exclusiv bărbaților în cadrul centrului comercial: Bigotti, Cacharel, Champion, Damat Tween, Ego Men's Fashion Concept.

H&M a intrat pe piața din România în martie 2011 și s-a dovedit a fi un brand îndrăgit de români. În perioada decembrie 2011 - august 2012 vânzările de pe piaţa românească ale retailerului suedez au crescut cu aproximativ 128%, la 51 milioane de euro.

Piața de fashion din România s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, tot mai multe brand-uri intrând pe piața locală ori prin franciză, ori direct. Liderul pieței locale de modă este grupul spaniol Inditex, care a anunțat la nivel internațional un profit de aproape un miliard de euro pentru prima jumătate a anului 2012.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 2.300 de magazine în 40 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank