La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.
Miercuri
09.01.2013
Rețeaua de restaurante din Australia va împrumuta temporar porecla pe care au dat-o clienții din regiune lanțului de fast-food.
 

Românii spun că merg la “MC” atunci când iau masa la McDonald's. Australienii folosesc ”Macca's” pentru a prescurta denumirea celui de-al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume, după Subway. Conducerea McDonald's a decis ca în ianuarie, lună în care este celebrată și Ziua Națională Australiei (26), denumirea restaurantelor de pe piața australiană să fie schimbată în ”Macca's”, scrie publicația The Economic Times.

”Suntem în Australia de mai bine de 40 de ani și suntem mândri să folosim porecla pe care ne-au dat-o clienții din regiune”, a declarat Mark Lollback, Director de Marketing McDonald's Australia. ”Cum le-am putea arăta australienilor că suntem mulțumiți că facem parte din comunitatea locală dacă nu folosind numele pe care ni l-a dat aceasta?”

În această săptămână 13 restaurante din Australia vor fi în proces de rebranding temporar. Denumirea acestora va fi schimbată la loc la începutul lunii februarie. Decizia de rebranding a fost luată în urma unui sondaj care a arătat că peste 55% dintre australieni folosesc denumirea prescurtată când vorbesc despre McDonald's.

Acesta este primul proces de rebranding al denumirii din istoria lanțului de fast-food. Un sondaj interesant pentru piața românească ar fi ”Câți dintre românii care locuiesc în Capitală își dau ca punct de întâlnire în București MC-ul de la Unirii?”

. (E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe