Spălătoria auto care vine la tine acasă

Eleven One este un brand internațional al companiei americane Freedom International. Conceptul a fost adus în România în anul 2006, de către Nicolae Iacob, care se ocupă de dezvoltarea brand-ului și în Italia și Spania.
Luni
21.01.2013
O rețea internațională de franciză, spălare și cosmetizare ecologică a maşinii, o afacere destinată micilor întreprinzători – pe scurt 111 sau Eleven One.
 

Timpul pierdut în trafic, stresul cauzat de aglomerația de pe șosele, consumul de carburant și statul la coadă - sunt câteva probleme pe care spălătoria auto mobilă Eleven One promite să le înlăture din pogramul nostru în zilele în care decidem să ne ”cosmetizăm mașina”. Ce este de fapt Eleven One? Eleven One sau 111 este o rețea de franciză din domeniul serviciilor de spălare și cosmetică auto eco, fără utilizarea apei (waterless car wash). Întregul proces se desfășoară la sediul clienților, serviciile fiind asigurate prin echipe mobile.

Nicolae Iacob, cel care a adus conceptul în România și Directorul General al francizei Eleven One ne-a explicat ce reprezintă și cum funcționează de fapt o spălătorie auto fără apă. ”Spălarea auto fără apă sau spălarea uscată a autoturismelor este o tehnologie modernă și un concept nou de spălare și întreținere a autovehiculelor la nivel mondial, inventat de compania americană Freedom, în urmă cu aproximativ zece ani. Procesul constă de fapt în pulverizarea unei soluții emulsionate pe caroseria mașinii, soluție care va desprinde particulele de praf, noroi și murdărie și le va încapsula într-o peliculă fină, ce va proteja suprafața de abraziune la ștergere. Eleven One nu este un detergent, săpun, șampon, ceară sau polish. Eleven One este un produs revoluționar, alcătuit dintr-un amestec complex de ingredienți organici, ecologici, cu ajutorul căruia se poate spăla, proteja și lustrui un autoturism în câteva minute, fără a utiliza apa.”

Luciu de showroom în 15 minute
Reprezentanții companiei promit că ”după spălare, mașina va căpăta o strălucire deosebită și un aspect de showroom.” Cât durează să-ți speli mașina la Eleven One? Cu ajutorul spălătoriei auto mobile un autorism murdar este spălat și lustruit în 15-20 minute, iar solicitările acestui tip de serviciu cresc de la an la an. De asemenea, sfera serviciilor mobile de spălare şi protecţie se poate extinde pentru ambarcaţiuni, avioane, yacht-uri, containere de locuit, cabine de pază etc.

Franciza Eleven One
Proiectul Eleven One a fost inițiat în România de către Nicolae Iacob în anul 2006, iar în 2007 a fost dezvoltat în Italia, unde se află unul dintre principalii parteneri externi ai companiei. Franciza a fost lansată în ţara noastră în anul 2009 şi se află în stadiu de extindere, având în prezent 79 de membri la nivel naţional şi 18 reprezentanţi externi în Austria, Spania, Irlanda, Irlanda de Nord, Cehia, Grecia şi Marea Britanie.

„Pentrul anul 2013, firma noastră şi-a propus majorarea reţelei la 100 de membri la nivel naţional, însă avem în vedere şi extinderea la nivel internaţional. Suntem în tratative cu potenţiali francizaţi din Belgia, Cipru, Slovacia şi alte state. Aş dori să menţionez că, sub franciza Eleven One am inaugurat în octombrie 2012 un centru de servicii de spălare şi detailing pentru yacht-uri în localitatea Ford Lauderdale, Florida, SUA”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Nicolae Iacob.

Apartenenţa la reţeaua de franciză Eleven One nu implică redevenţe, taxe de publicitate sau alte costuri. Singura taxă este cea de licenţă, în valoare de 2350 de euro fără TVA, care se plăteşte la intrarea în franciză şi care oferă francizatului tot know-how-ul afacerii, dreptul de utilizare al brand-ului Eleven One, suport permanent, cursul de training teoretic și practic de specializare a echipei francizatului, Kitt-ul START ABC care conține soluțiile și consumabilele necesare pentru începerea activității în primele 6 luni de zile, preţuri de achiziţie preferenţiale, materiale promoţionale şi promovare media.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe