Retailerii au dat startul deschiderilor

Mega Image a ajuns la un total de 195 de magazine, sub mărcile Mega Image (134) și Shop&Go (61).
Miercuri
23.01.2013
Deși în ultima perioadă românii au redus consumul, retailerii continuă să deschidă magazine în ritm accelerat.
 

Marile lanțuri de retail au ales în anul 2012 să se extindă pe segmentul de proximitate, prin deschiderea de magazine mici, în locuri populate. Unul dintre retailerii care s-a extins agresiv anul trecut este Mega Image, care a deschis 89 de magazine, dintre care 37 sub brand-ul Mega Image și 52 Shop&Go. Pentru luna ianuarie, belgienii au anunțat patru noi magazine, dintre care două au fost deja deschise. Ambele unități sunt localizate în București. Unul dintre acestea se află pe șoseaua Olteniței, în incinta clădirii City Mall, iar celălalt pe strada Banu Antonache, în zona Piața Floreasca.

Liderul segmentului de proximitate rămâne însă Metro Cash&Carry România, care a ajuns la un total de 500 de magazine deschise sub brandul ”La Doi Pași”. ”Credem că pe acest segment o să ne dezvoltăm puternic și asta va însemna expansiunea noastră de acum încolo”, a declarat într-un interviu acordat Income Magazine Dusan Wilms, director general Metro Cash&Carry România.

Un alt retailer care a început expansiunea rețelei încă de la începutul anului este Profi, care a deschis un nou magazin în apropierea stației de metrou Timpuri Noi. Până la sfârșitul acestui an, retailerul are programate 45 de noi deschideri și are în calcul și preluarea unor rețele locale.

Și Carrefour continuă expansiunea pe segmentul de proximitate. De la începutul acestui an, retailerul a remodelat două magazine în franciză, Express Angst Drumul Taberei și Express Angst Obor. Numărul total de magazine de proximitate ale retailerului francez a ajuns astfel la 19 unități.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015