Actualele meniuri Happy Meal conţin în general jucării care promovează filmele de animaţie ori seriile de desene animate.

Foto: www.mcdonalds.com

Marți
29.01.2013
Potrivit unui studiu, peste 50% dintre copiii britanici obișnuiesc să citească frecvent. Cum a reacționat McDonald’s?
 

Happy Meal, meniul atât de îndrăgit de cei mici le-a pregătit o surpriză copiilor britanici: jucăriile din meniurile din Marea Britanie vor fi înlocuite cu cărți. În acest sens, McDonald's a încheiat un parteneriat cu editurile Dorling Kindersley și WH Smith, scrie Daily Mail. Lanțul de restaurante va oferi și vouchere cu care clienții vor putea cumpăra cărți ale editurii WH Smith, iar cărțile ilustrate de Dorling Kindersley vor fi scoase la vânzare în restaurantele lanţului de fast-food.

McDonald's a luat această decizie în urma unei cercetări realizate de National Literary Trust, potrivit căreia aproximativ 50% dintre copiii britanici obişnuiesc să citească frecvent. Actualele meniuri Happy Meal conţin în general jucării care promovează filmele de animaţie ori seriile de desene animate.

Cât citesc românii?
Deşi în ţara noastră se desfăşoară numeroase campanii pentru încurajarea lecturii, rezultatele unui sondaj realizat de Institutul Român de Studii Sociale arată că românii nu sunt fani ai cărţilor. Potrivit sondajului, peste jumătate dintre români nu au citit nicio carte în anul 2012. Sondajul a fost realizat pentru TVH 2.0 în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2012, pe un eşantion de 1081 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 2,9 % . Să sperăm însă că cei mici citesc mai mult şi poate în viitor basmele lui Petre Ispirescu sau Amintirile din copilărie ale lui Creangă îşi vor găsi locul în meniurile Happy Meal.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015