2013-02-22

Dariusz Milek, fondatorul CCC: ”Suntem mulţumiţi de rezultatele din România”

Retailerul polonez de încălţăminte CCC se extinde prin franciză în România, Rusia, Letonia şi Kazahstan.

Compania CCC este cel mai mare distribuitor şi producător de încălţăminte în Polonia, unde gestionează o reţea de peste 700 de magazine sub numele CCC, BOTI şi Quazi. În timp ce în Polonia compania a renunţat la extinderea în sistem de franciză, pe noile pieţe pe care a pătruns foloseşte intens acest mod de dezvoltare al afacerii.

CCC Fot. CCC

Primul magazin CCC din România a fost deschis pe 28 iunie 2012, în Galeriile Feeria din centrul comercial Băneasa Shopping City.

„Strategia CCC a fost să devină o companie internaţională. Francizaţii din România, Rusia, Kazahstan şi Letonia au deschis deja un număr de 15 magazine”, a declarat Dariusz Milek.

Pentru intrarea pe noi pieţe, CCC caută parteneri în rândul companiilor mari, care cunosc piaţa şi au experienţă în domeniu. Ei vor avea responsabilitatea să creeze identitatea brand-ului şi în zonele în care CCC nu este deocamdată cunoscut.

CCC a deschis propriile unităţi în Cehia, Slovacia şi Ungaria. În aceste ţări, compania îşi propune să ajungă lider de piaţă până în anul 2015. CCC a încheiat contracte cu firme din Austria, Slovenia şi Croaţia, zone unde va deschide în acest an primele unităţi pilot.

Modelul polonez funcţionează

Dariusz Milek a înfiinţat CCC în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză. Dariusz Milek nu a renunţat însă în totalitate la franciza CCC. După ce şi-a îndeplinit rolul pe piaţa poloneză, unde este cel mai mare retailer de pantofi, Milek le încredinţează acest tip de afacere partenerilor din alte ţări.

În timp ce Darius pregătea expansiunea în Europa, compania înregistra creşteri ale veniturilor. În 2012, veniturile CCC s-au majorat cu 3,8%. Creşterea a fost însă mai mică comparativ cu cea înregistrată cu un an în urmă.

„Uneori nu ştii exact ce să crezi. Chiar dacă vânzările din magazine au crescut, am înregistrat un profit sub aşteptările noastre”, spune Dariusz Milek. „Suntem însă foarte mulţumiti de rezultatele centrelor din România, Slovacia şi Ungaria. În 2015, sperăm să ne dublăm veniturile, menţinând parametrii de profitabilitate ridicaţi”.

CCC a intrat pe piaţa locală pe 28 iunie 2012, când deschidea magazinul din Galeriile Feeria din centrul comercial Băneasa Shopping City din București. În prezent, brand-ul este prezent în alte patru locaţii din ţara noastră: centrul comercial Cora Bacău, Buzău Aurora Mall, Palas Mall Iaşi şi Galleria Mall Piatra Neamţ.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank