McDonald’s se extinde pe o piaţă nouă

La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.
Luni
25.02.2013
În acelaşi timp, lanţul de fast-food începe dezvoltarea în sistem de franciză în Rusia.
 

McDonald's va deschide în acest an primele sale restaurante din Siberia, regiune pe care a ocolit-o până acum, scrie Agerpes, citând agenţia AFP. Lanţul de fast-food nu s-a dezvoltat până acum pe această piaţă din cauza lipsei infrastructurii şi dificultăţii de a organiza o reţea de furnizori, a explicat Hamzat Hasbulatov, responsabilul cu activităţile lanţului în această ţară.

McDonald's prevede deschiderea a 150 de noi restaurante în următorii trei ani în Rusia, potrivit anunţului făcut de Hamzat Hasbulatov. De asemenea, lanţuld e fast-food se pregăteşte să-şi lanseze primele restaurante în sistem de franciză în această ţară, după ce a semnat anul trecut un acord în vederea implantării sub această formă în mai multe aeroporturi şi gări din Rusia.

McDonald's este prezent în Rusia din ianuarie 1990, către sfârşitul existenţei Uniunii Sovietice, şi numără astăzi 357 de restaurante în 85 de oraşe. La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.

McDonald's în România

Primul restaurant McDonald's din România a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească. În același an, McDonald's a adus în țara noastră și conceptul Drive Thru, de servire a clienților direct din mașină. În prezent, McDonald's deține pe piața locală 64 de unități în 21 de orașe, dintre care 28 în București și 36 în restul țării.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe