McDonald’s se extinde pe o piaţă nouă

La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.
Luni
25.02.2013
În acelaşi timp, lanţul de fast-food începe dezvoltarea în sistem de franciză în Rusia.
 

McDonald's va deschide în acest an primele sale restaurante din Siberia, regiune pe care a ocolit-o până acum, scrie Agerpes, citând agenţia AFP. Lanţul de fast-food nu s-a dezvoltat până acum pe această piaţă din cauza lipsei infrastructurii şi dificultăţii de a organiza o reţea de furnizori, a explicat Hamzat Hasbulatov, responsabilul cu activităţile lanţului în această ţară.

McDonald's prevede deschiderea a 150 de noi restaurante în următorii trei ani în Rusia, potrivit anunţului făcut de Hamzat Hasbulatov. De asemenea, lanţuld e fast-food se pregăteşte să-şi lanseze primele restaurante în sistem de franciză în această ţară, după ce a semnat anul trecut un acord în vederea implantării sub această formă în mai multe aeroporturi şi gări din Rusia.

McDonald's este prezent în Rusia din ianuarie 1990, către sfârşitul existenţei Uniunii Sovietice, şi numără astăzi 357 de restaurante în 85 de oraşe. La nivel mondial McDonald’s operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.

McDonald's în România

Primul restaurant McDonald's din România a fost deschis pe 16 iunie 1995, la parterul centrului comercial Unirea din București. Restaurantul de la Unirii este prima franciză clasică apărută pe piața românească. În același an, McDonald's a adus în țara noastră și conceptul Drive Thru, de servire a clienților direct din mașină. În prezent, McDonald's deține pe piața locală 64 de unități în 21 de orașe, dintre care 28 în București și 36 în restul țării.

(L.N.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015