Trei fast-food-uri Subway în România

Subway inaugurează pe 31 mai, la Iași, a treia locație din România.
Vineri
11.05.2012
Subway are planuri ambițioase de dezvoltare a rețelei pe piața din România.
 

Până în vara acestui an Subway va avea 3 locații deschise în România. Lanțul american de tip fast-food vizează pentru următorii 4 ani lansarea a 40 de unități pe piața românească.

Primul restaurant Subway din România a fost inuagurat pe 10 aprilie, în zona Piața Victoriei din București. Pe 5 mai, Subway a deschis prima locație din afara Capitalei, în centrul comercial Iulius Mall din Cluj- Napoca. Următoarea locație va fi inaugurată pe 31 mai în ansamblul urbanistic multifunțional Palas din Iași, potrivit www.wall-street.ro.

Clienții fast-food-ului pot comanda sandvișuri clasice sau cu grăsimi reduse, salate, tortilla sau fursecuri și chipsuri. Potrivit www.evz.ro, prețul unui sandviș de 15 cm pornește de la 8 lei iar un sandviș de 30 centimetri costă cu 50 de lei mai mult.

Pe piața românească, principalii competitori ai fast-food-ului Subway sunt McDonald’s, Burger King și KFC.

Subway deţine în prezent peste 36.500 de restaurante, în 99 de ţări. Compania a fost înființată în anul 1965, în Connecticut, Statele Unite ale Americii, și este cel mai mare lanţ de restaurante fast- food din lume. Toate facilitățile Subway funcționează ca rețea de franciză.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist