2013-03-01

Mărțișoarele din supermarketuri

La începutul primăverii, retailerii continuă expansiunea pe piața locală. Prima țintă: Moldova.

În ultima perioadă, retailerii au ales să se extindă în estul țării. Profi a inaugurat în această săptămână două magazine în zona Moldovei, unul în Iași și unul în Bacău. Pe lângă cele două magazine, retailerul a mai bifat două inaugurări, în București și în Tg. Jiu. Profi are în prezent 155 de magazine pe piața locală și are în plan deschiderea altor cel puțin 42 în cursul acestui an.

Profi Fot. Profi

În prima zi de primăvară, un grup de băieţi şi-au luat bicicletele, le-au încărcat cu lalele şi au făcut un tur al magazinelor PROFI din Bucureşti, oferind câte o floare si un calendar doamnelor şi domnisoarelor întâlnite în cale.

”Ne vom continua extinderea într-un ritm susținut deoarece avem forța să facem acest lucru în condițiile în care, din punct de vedere al numărului de metri pătrați de spațiu de retail pe cap de locuitor, România se situează la mai puțin de jumătate față de nivelul Europei Centrale”, a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.

Billa face primul pas din planul de dezvoltare pe 2013 la Iași. Retailerul deschide pe 1 martie cel de-al treilea magazin din oraș, în Moldova Mall. Rețeaua Billa ajunge astfel la un număr de 71 de unități.

Rețeaua celui mai mare lanț de supermarketuri din țară, Mega Image a depășit 200 de unități. Retailerul deține în prezent 202 magazine. Cele mai recente magazine au fost deschise pe 27 și 28 februarie, în Constanța (Mega Image) și în București (Shop&Go). Prin conceptul Shop&Go, Mega Image le oferă antreprenorilor posibilitatea să preia un magazin pe care să-l gestioneze.

Alte două nume mari de pe piața locală, Metro Cash&Carry și Carrefour au ales să se dezvolte și prin franciză pe piața locală. Detalii despre programele de franciză ale celor doi retaileri găsiți aici.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank