În prima zi de primăvară, un grup de băieţi şi-au luat bicicletele, le-au încărcat cu lalele şi au făcut un tur al magazinelor PROFI din Bucureşti, oferind câte o floare si un calendar doamnelor şi domnisoarelor întâlnite în cale.
Vineri
01.03.2013
La începutul primăverii, retailerii continuă expansiunea pe piața locală. Prima țintă: Moldova.
 

În ultima perioadă, retailerii au ales să se extindă în estul țării. Profi a inaugurat în această săptămână două magazine în zona Moldovei, unul în Iași și unul în Bacău. Pe lângă cele două magazine, retailerul a mai bifat două inaugurări, în București și în Tg. Jiu. Profi are în prezent 155 de magazine pe piața locală și are în plan deschiderea altor cel puțin 42 în cursul acestui an.

”Ne vom continua extinderea într-un ritm susținut deoarece avem forța să facem acest lucru în condițiile în care, din punct de vedere al numărului de metri pătrați de spațiu de retail pe cap de locuitor, România se situează la mai puțin de jumătate față de nivelul Europei Centrale”, a declarat Pawel Musial, director general Profi Rom Food.

Billa face primul pas din planul de dezvoltare pe 2013 la Iași. Retailerul deschide pe 1 martie cel de-al treilea magazin din oraș, în Moldova Mall. Rețeaua Billa ajunge astfel la un număr de 71 de unități.

Rețeaua celui mai mare lanț de supermarketuri din țară, Mega Image a depășit 200 de unități. Retailerul deține în prezent 202 magazine. Cele mai recente magazine au fost deschise pe 27 și 28 februarie, în Constanța (Mega Image) și în București (Shop&Go). Prin conceptul Shop&Go, Mega Image le oferă antreprenorilor posibilitatea să preia un magazin pe care să-l gestioneze.

Alte două nume mari de pe piața locală, Metro Cash&Carry și Carrefour au ales să se dezvolte și prin franciză pe piața locală. Detalii despre programele de franciză ale celor doi retaileri găsiți aici.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015