Cum afectează reglementările guvernului american restaurantele Subway

Produsele de bază din meniul Subway sunt sandwich-urile, gamă completată de preparate crocante, supe, prăjiturele americane, băuturi calde şi reci.
Luni
04.03.2013
Fred Deluca, fondatorul Subway, a fost invitat în emisiunea „Squawk on the Street”, transmisă de CNBC.
 

„Dacă aş fi pornit astăzi afacerea, Subway nu ar fi existat”, spune Fred Deluca, fondatorul celui mai mare lanţ de restaurante din întreaga lume. Unul dintre motive? Reglementările guvernului american afectează business-urile mici, iar acest mediu îi împiedică pe antreprenori să aducă valoare în piaţă.

Fondatorul reţelei Subway a prezentat o serie de o serie de proiecte guvernamentale care degradează mediul de afaceri, inclusiv sectorul francizelor. Exemplele au inclus „The Affordable Care Act” - proiectul preşedintelui Obama legat de serviciile de bază în sănătate - şi creşterea salariului minim.

Despre legea sănătăţii, cunoscută şi sub numele de „Obamacare” , Fred Deluca spune că „reprezintă cea mai mare grijă a francizaţilor noştri, care nu ştiu exact la ce să se aştepte. Toate aceste griji se vor răsfrânge în final asupra consumatorilor.”

Majorarea salariului minim va obliga francizele să crească preţurile produselor întrucât Subway angajează în prezent muncitori cu salariu minim. Deluca spune că este de acord ca valoarea salariului minim să crească, însă consideră că acest proces trebuie să se desfăşoare treptat doarece o creştere abruptă va afecta direct o altă ramură a business-ului, respectiv preţurile.

Fondatorul celui mai mare lanţ de restaurante din lume spune că a primit numeroase cereri pentru franciza Subway. Condiţiile actuale din mediul de afaceri îi determină pe antreprenori să se alăture unor brand-uri stabile, cum este Subway.

Toate facilitățile Subway funcționează ca rețea de franciză. Subway deţine în prezent peste 37.000 de restaurante, în aproape 100 de ţări. Compania a fost înființată în anul 1965, în Connecticut, Statele Unite ale Americii și este cel mai mare lanţ de restaurante fast- food din lume.

Subway în România

Subway a intrat pe piaţa românească în aprilie 2012 şi a deschis până în prezent 12 restaurante. În imagine: Subway Upground Pipera

:Ploiesti Shopping City

Restaurantele Subway pot fi găsite în opt locaţii din București: în zona Piața Victoriei, în Sun Plaza, în Upground Business Center din Pipera, în S-Park Business Center din Piața Presei Libere, la parterul magazinului Cocor, în Galeria Comercială Auchan Titan, în zona Crângaşi, în Galeria Comercială Carrefour Orhideea și patru oraşe din țară: în Timișoara, Pitești, Cluj și Iași.

Pentru următorii 4 ani, Subway vizează deschiderea a 40 de unităţi în țara noastră. Investiția totală într-un restaurant, care cuprinde costuri legate de locație, echipament și construcția acestuia poate ajunge la 100.000 de euro. Rumen Radev, un antreprenor cu o experienţă de peste 5 ani în sectorul francizei, este agentul care se ocupă de dezvoltarea reţelei Subway pe piaţa locală.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015