2013-03-05

Deschiderea de noi magazine combate criza

Producătorul de mobilă Lemet și-a mărit cifra de afaceri în anul 2012. Secretul?

Lemet, unul dintre cei mai importanți producători de mobilă la nivel naţional, a mizat în ultimii ani pe extinderea rețelei de magazine. Strategia a fost una profitabilă, compania înregistrând în anul 2012, potrivit Capital,  o cifră de afaceri de aproape 210 milioane de lei, în creştere cu peste 20 procente față de anul precedent.  Rețeaua Lem's, brand-ul sub care operează magazinele Lemet, a ajuns la un total de peste 100 unități, o parte dintre acestea deschise prin franciză, cu o suprafață totală de retail de peste 65.000 mp.

Lemet Fot. Lemet

Magazinele Lem’s comercializează mobilier Lemet şi alte categorii de produse.

“Factorul care a susținut evoluția pozitivă în 2012, dincolo de extinderea rețelei de magazine, a fost lansarea continuă de noi produse. În 2012 am inaugurat 12 magazine în zone precum Suceava, Călărași, Vâlcea, Ploiești sau București, toate având suprafețe de peste 800 de mp, investiții care s-au cifrat la aproximativ 5.4 mil lei. Investițiile de anul trecut din rețeaua LEM`S, alături de cele îndreptate căre fabrica Lemet au făcut ca la sfârșitul anului trecut să avem un business cu peste 20 procente mai mare decât cel din 2011”, a declarat Alexandru Rizea, directorul general al Lemet.

Liderul vânzărilor magazinelor Lemet este, potrivit Capital, bucătăria Gazelle. Românii au achiziționat peste 3.500 de unități, la un preț mediu de peste 5.000 de lei. Bucătăria Gazele este concepută și produsă în România, după o analiză amănunțită a nevoilor standard ale românilor.

Fabrica de mobilă Lemet din Câmpina a fost fondată în anul 1991. Magazinele Lem's comercializează mobilier Lemet şi alte categorii de produse. Lemet este un business de familie, controlat de Alexandru Rizea, managerul general al companiei.

Pe piața locală de mobilă concurează companii ca IKEA, Elvila, kika, Lemet, Mobexepert, Casa Rusu, Rus Savitar, Neoset, o parte dintre aceștia extinzându-se și prin franciză în România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank