2013-03-06

Alimentația sănătoasă, o oportunitate de afaceri

Certified E-Friendly Food, un proiect care are ca scop ghidarea clienților în alegerea alimentelor sănătoase, caută master francizați în România.

De multe ori suntem puşi în dificultate când ne procurăm alimentele deoarece pe rafturile magazinelor sunt expuse o multitudine de produse, iar multe dintre ele par să arate la fel. Unele au chiar și o denumire asemănătoare pentru a ne îngreuna și mai mult alegerile. Când ne cumpărăm alimente, nu ne ghidăm doar după preț. Verificăm și dacă mâncarea conține aditivi care ne-ar putea afecta sănătatea. Cu toate acestea, inscripțiile de pe etichetele multor alimente nu sunt clare, folosesc un limbaj codat sau prescurtat pentru aditivi. Este binecunoscut faptul că unii aditivi ne pot afecta sănătatea, în timp ce alții pot fi benefici pentru organism. Pentru a ajuta clienții să facă alegerile optime, o companie din Cehia a dezvoltat proiectul CEFF (Certified E-Friendly Food), pe care vrea să-l extindă prin franciză şi pe piața din România.

CEFF Fot. CEFF

Aditivii sunt substanţe chimice adăugate în alimente în cursul procesului de procesare şi producţie cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le îmbunătăţi aspectul şi pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

CEFF oferă un ghid pe înțelesul consumatorului, care te ajută să reduci aditivii chimici din alimentația zilnică. Proiectele CEFF garantează că brand-urile care sunt marcate cu logo-ul companiei nu conţin conservanţi, coloranţi artificiali, îndulcitori sau glutamaţi. Organismul uman nu are nevoie de toate aceste substanţe. Drept urmare, nu le poate procesa.

„Nu afirmăm că aceşti aditivi sunt extrem de dăunători şi nu cerem eliminarea definitivă a acestora. Totuşi, tragem un semnal de alarmă asupra aportului zilnic pe care îl poate suporta organismul uman, fără a-i cauza probleme de sănătate. Drept urmare, produsele marcate cu logo-ul CEFF sunt recomandate în alimentaţia zilnică deoarece nu conţin conservanţi, coloranţi artificiali, îndulcitori sau glutamaţi”, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Dacă vrei să te alături proiectului CEFF în calitate de Master francizat ai nevoie de suma de 5.000 de euro pentru a-ţi demara afacerea, de un sediu reprezentativ pentru amenajarea biroului, maşină şi telefon. 4.000 de euro din totalul investiţiei reprezintă taxa de franciză (include costul de pregătire şi schiţare a contactelor pentru toate tipurile de cooperare şi parteneriate, manualul operaţional), restul sumei fiind destinat echipamentului de birou şi costului training-ului pentru personalul angajat. Mai multe detalii despre proiectul CEFF găseşti în catalogul nostru de franciză.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank