Alimentația sănătoasă, o oportunitate de afaceri

Aditivii sunt substanţe chimice adăugate în alimente în cursul procesului de procesare şi producţie cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le îmbunătăţi aspectul şi pentru a le prelungi termenul de valabilitate.
Miercuri
06.03.2013
Certified E-Friendly Food, un proiect care are ca scop ghidarea clienților în alegerea alimentelor sănătoase, caută master francizați în România.
 

De multe ori suntem puşi în dificultate când ne procurăm alimentele deoarece pe rafturile magazinelor sunt expuse o multitudine de produse, iar multe dintre ele par să arate la fel. Unele au chiar și o denumire asemănătoare pentru a ne îngreuna și mai mult alegerile. Când ne cumpărăm alimente, nu ne ghidăm doar după preț. Verificăm și dacă mâncarea conține aditivi care ne-ar putea afecta sănătatea. Cu toate acestea, inscripțiile de pe etichetele multor alimente nu sunt clare, folosesc un limbaj codat sau prescurtat pentru aditivi. Este binecunoscut faptul că unii aditivi ne pot afecta sănătatea, în timp ce alții pot fi benefici pentru organism. Pentru a ajuta clienții să facă alegerile optime, o companie din Cehia a dezvoltat proiectul CEFF (Certified E-Friendly Food), pe care vrea să-l extindă prin franciză şi pe piața din România.

CEFF oferă un ghid pe înțelesul consumatorului, care te ajută să reduci aditivii chimici din alimentația zilnică. Proiectele CEFF garantează că brand-urile care sunt marcate cu logo-ul companiei nu conţin conservanţi, coloranţi artificiali, îndulcitori sau glutamaţi. Organismul uman nu are nevoie de toate aceste substanţe. Drept urmare, nu le poate procesa.

„Nu afirmăm că aceşti aditivi sunt extrem de dăunători şi nu cerem eliminarea definitivă a acestora. Totuşi, tragem un semnal de alarmă asupra aportului zilnic pe care îl poate suporta organismul uman, fără a-i cauza probleme de sănătate. Drept urmare, produsele marcate cu logo-ul CEFF sunt recomandate în alimentaţia zilnică deoarece nu conţin conservanţi, coloranţi artificiali, îndulcitori sau glutamaţi”, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.

Dacă vrei să te alături proiectului CEFF în calitate de Master francizat ai nevoie de suma de 5.000 de euro pentru a-ţi demara afacerea, de un sediu reprezentativ pentru amenajarea biroului, maşină şi telefon. 4.000 de euro din totalul investiţiei reprezintă taxa de franciză (include costul de pregătire şi schiţare a contactelor pentru toate tipurile de cooperare şi parteneriate, manualul operaţional), restul sumei fiind destinat echipamentului de birou şi costului training-ului pentru personalul angajat. Mai multe detalii despre proiectul CEFF găseşti în catalogul nostru de franciză.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

KFC și Pizza Hut merg la munte

O sa le meagra bine sigur. Multa bafta!_________________________________Steve WorksPizzeria Napoli

4 Declaratii
Final 04.07.2015
Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Provincia a ramas de izbeliste...umblam ca bezmeticii dupa un loc de munca si cu sanse minime

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Retailerii cu cele mai multe reclame în perioada Paştelui

Nu ma asteptam ca Metro sa fie cap de lista la reclame...

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca romanii s-ar intoarce acasa.Toti si-ar dori dar aici ce sa faca?

4 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Numai cand privesti fotagrafia atasata si papilele gustative o iau razna...Cui nu i plac dulciurile?

3 Declaratii
Final 12.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Inutil sa adaug ploaia torentiala din cavitatea bucala...minunat ca apar si alte produse pentru ca numarul celor  "dulci" (medical) din pacate este in crestere

3 Declaratii
Final 08.05.2015
Prăjiturile la mare căutare

Romanii stiu sa sarbatoreasca si fara dulciuri nu ar mai fi sarbatoare...fara cozonac este imposibil sa sarbatoresti Sfintele sarbatori pascale

3 Declaratii
Final 07.05.2015
Premieră pe piața de retail din România

Ce bine ar fi daca pe langa piata de desfacere am fi si producatori de orice...ceva care sa ne dea un raspuns la intrebarea:ce lasam in urma noastra ?

4 Declaratii
Final 27.04.2015