Ikea împarte franciza cu Marriot

Lansarea primul hotel sub brand-ul Moxy este programată în anul 2014.
Marţi
12.03.2013
Cele două brand-uri vor lansa un lanț hotelier low-cost, care va avea ca public țintă oamenii care călătoresc mult.
 

Aproximativ jumătate din piața hotelurilor din Europa este împărțită între jucători ca Ibis, Holiday Inn sau Holiday Inn Express. Grupul Marriot intenționează să intre pe această piață, iar pentru atingerea acestui obiectiv s-a aliat cu gigantul suedez de mobilă Ikea.

Lanțul hotelier se va numi Moxy și va combina simplitatea celor de la Ikea cu know-how-ul în domeniul hotelier deținut de Marriot. Prezența Ikea în acest proiect a dus la funcționarea noilor clădiri în segmentul economic. Astfel, prețul unei nopți de cazare nu va depăși 85 euro. Camerele nu vor fi echipate cu mobilier de la Ikea, însă producătorul suedez va oferi soluții pentru reducerea semnificativă a costului mobilierului. Hotelurile ar urma să aibă între 150 și 300 de camere, care vor avea aceeași dimensiune și vor respecta aceleași standarde. Lanțul Moxy este destinat în principal călătorilor mai tineri, cu buget limitat.

Lansarea primul hotel sub brand-ul Moxy este programată în anul 2014. Francizatul va fi compania norvegiana Nodic Hospitality. Următoarele deschideri sunt programate în Germania, Marea Britanie, Italia, Olanda, Belgia și Austria. Hotelurile vor fi construite în apropierea parcurilor de birouri, aeroporturilor, precum și a stațiilor de tren și de metrou. Planurile celor două companii nu includ deocamdată și România, cu toate că brand-urile Ikea și Marriott activează pe piața locală.

Marca Ikea a fost înregistrată în anul 1943 în Suedia. Compania deţine în România un singur magazin, deschis în 2007 în zona Băneasa din Bucureşti, iar în prezent este în căutarea unei noi locații pentru cel de-al doilea magazin. Până în martie 2010, unitatea din Băneasa a fost operată în sistem de franciză de firma Moaro Trading, ulterior devenind parte a grupului suedez.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe