2013-03-25

Starbucks s-a împrietenit cu New York Times

Doriți latte-ul cu frișcă, vanilie, caramel sau cu un topping din headline-urile din New York Times?

La sfârșitul lunii februarie, lanțul de cafenele Starbucks a încheiat în Statele Unite ale Americii un acord de cooperare cu ziarul New York Times. Astfel, clienții Starbucks pot accesa gratis 15 articole pe zi de pe NYTimes.com. Acesta este ultimul exemplu prin care brand-urile se pot promova online publicului larg care are un apetit ridicat pentru conexiunile gratuite la internet.

Starbucks Fot. Starbucks

Starbucks a fost adus prin franciză pe piața locală de către compania grecească Marinopoulos, în anul 2007.

New York Times a introdus sistemul de plată pentru vizionarea online a articolelor în anul 2011. Inițial, vizitatorii site-ului puteau accesa gratuit 20 de articole, însă ulterior numărul acestora a fost redus la 10. Înainte să introducă sistemul pay per view, New York Times era cea mai populară publicație din Statele Unite ale Americii, cu peste 30 de milioane de vizitatori unici pe lună.

Starbucks deține la nivel internațional circa 20.000 de cafenele. Starbucks a fost adus prin franciză pe piața locală de către compania grecească Marinopoulos în anul 2007 și operează opt unități: cinci în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov. Pe piața locală, Starbucks concurează cu Turabo Cafe, CreamCaffe, ViaCaffe, Coffeeright, Gloria Jean's.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank