2013-04-01

Promovarea pe micul ecran

Afacerile care au succes sunt prezentate în emisiunile de business difuzate de posturile de televiziune.

Emisiunea Business B1, difuzată duminică, 31 martie, i-a reunit în platoul postului B1 pe profesorul în economie Mircea Coșea, jurnalistul Marius Pîrloiu și pe Gabriel Biriș, unul dintre partenerii fondatori ai Biriș Goran SCA. După ce în cadrul emisiunii a fost difuzat un reportaj în care era prezentată afacerea antreprenoarei Mihaela Toma, reprezentantul unic al brandului Tea Forte în România și unul dintre reprezentanții ciocolateriilor Leonidas pe piața locală, invitații au expus propriile opinii despre afacerile în franciză.

TV Fot. Stock Exchange

Prezentarea afacerii într-o emisiune TV este o modalitate excelentă prin care antreprenorii își pot promova business-ul întrucât televiziunea este mijlocul de informare cu cea mai mare acoperire națională, iar mesajul ajunge la un public numeros.

Franciza e o modalitate mai ușoară prin care îți poți porni o afacere
”Afacerile în franciză sunt orientate către anumite nișe. În general, francizele sunt o cale mai puțin riscantă de a începe o afacere, pentru că ea e verificată în alte state sau în alte orașe din aceeași țară. Franciza e o modalitate mai ușoară prin care îți poți porni o afacere pentru că intri pe o piață bătătorită de alții”, a declarat în cadrul emisiunii Business B1, Gabriel Biriș.

”Trebuie să analizezi foarte bine dacă ceva ce se potrivește pe o piață, se potrivește și pe piața noastră”, este sfatul pe care îl oferă jurnalistul Marius Pîrloiu. ”Este posibil ca o afacere care merge într-un alt stat să nu aibă clientelă pentru piața din România”.

În cadrul reportajului difuzat în cadrul emisiunii, Mihaela Toma spune că a împrumutat bani de la prieteni pentru a-și porni business-ul, întrucât finanțarea prin intermediul băncilor nu i s-a părut soluția potrivită. ”Băncile pretind că finanțează idei însă nu o fac. O soluție este să apeleze la prieteni și cunoștințe, însă nu știu câți întreprinzători au atâția prieteni cu bani. E o cale lungă și grea”, consideră profesorul în economie Mircea Coșea.

Prezentarea afacerii într-o emisiune TV este o modalitate excelentă prin care antreprenorii își pot promova business-ul întrucât televiziunea este mijlocul de informare cu cea mai mare acoperire națională, iar mesajul ajunge la un public numeros. În același timp, televiziunea oferă companiilor prestigiu, influență și notorietate. Sunt totuși două condiții pe care trebuie să le îndeplinească un antreprenor care vrea să-și prezinte afacerea pe micul ecran: să aibă un business de succes și să nu-i fie teamă să relaționeze cu mass-media.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

1

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank