Franciza care-ți lasă gura apă

Produsele din meniurile restaurantelor BIObucovina îmbină rețetele tradiționale cu alimente Bio.

În imagine: tochitura bucovineană cu brânză de oi, ou Bio și mămăliguță din făină de porumb Bio.

Marţi
02.04.2013
Plăcinta boierului, platoul bucovinean cu carne rumenită sau ciorba rădăuțeană-câteva dintre bunătățile servite în restaurantele BIObucovina.
 

”The Romanian Blouse” (sau tradiționala ie) face furori pe catwalk-uri și în vitrinele celor mai în vogă retaileri de modă. Nu știm cât timp vor mai exploata creatorii de modă frumosul port popular românesc. Ce știm sigur este că bucătăria românească va impresiona întotdeauna prin gustul și aromele preparatelor tradiționale. Este și ideea de la care a plecat antreprenoarea Todosi Isolde, care a lansat pe piața locală un concept nou de restaurant, care îmbină elementele tradiționale bucovinene cu produse BIO cu certificat ecologic. ”Am întâlnit conceptul pentru prima oară în Statele Unite ale Americii și am considerat că asocierea produselor cu certificat BIO cu cele tradiționale constituie o garanție a succesului”, povestește Todosi Isolde. Astfel a luat naștere BIObucovina.

Primul restaurant a fost deschis pe 1 martie 2012 în Iulius Mall Suceava. Noul concept și ”bucatele” specific românești: sărmăluțele în foi de varză, ciulamaua de hribi de pădure, platoul boieresc, tochitura tradițională, combinate cu produse BIO au atras un număr impresionat de clienți. Până în anul 2015, proprietarii BIObucovina vor să ducă acest concept inedit în 30 de locații din țara noastră, modalitatea aleasă pentru extinderea afacerii fiind franciza. Din vară două noi unități francizate se vor alătura rețelei de restaurante.

Cât costă o franciză BIObucovina
Franciza BIObucovina este un concept care poate fi aplicat în diferite modalități, raportate la spațiul și locația francizatului: BIOrestaurant, Plăcintărie, Cofetărie& Simigerie, Cozonaci cu lapte BIO și ouă BIO. ”Francizatul poate opta pentru toate cele patru tipuri la un loc sau pentru oricare în parte. În funcție de tipul de locație deschisă, variază și taxa de intrare în franciză. Astfel, pentru toate categoriile cumulate există taxa unică de 5000 EURO + TVA, cu o redevență lunară de 500 EURO. În cazul alegerii unor anumite categorii ale BIObucovina, prețurile se reduc, acestea fiind negociabile, în funcție de datele pe care le avem. În ceea ce privește investiția proprie în utilaje și locație, aceasta începe de la 15.000 EURO și poate crește în functie de complexitate și de intențiile de dezvoltare ale francizatului”, a declarat pentru portalul Franchising.info.ro Todosi Isolde.

Tiramisu și-a găsit loc în meniul BIObucovina, alături de cozonaci, pască și poale-n brâu, fiind preparat cu smântână de casă și însiropat în cafea Bio.

:

Reclama cea mai sănătoasă este ”din gură-n gură”
Cei interesați de franciza BIObucovina nu trebuie să fie calificați în domeniul gastronomic, întrucât francizorul pune la dispoziția acestuia toate ingredientele, compozițiile, produsele și rețetele necesare pentru gătirea preparatelor tradiționale cu produse BIO. ”Nu vă trebuie personal calificat, nu vă trebuie bucătari profesioniști, nu aveți grija măsurării și stresul de a crea mereu produse identice, nu trebuie să adăugați sare, zahăr sau alte mirodenii sau ingrediente care pot fi greșite de bucătari”, spune Todosi Isolde. ”Menționez că în afacerea BIObucovina reclama cea mai sănătoasă este “din gură în gură”. În momentul în care clientul este satisfăcut de produs, îl va recomanda în primul rând membrilor familiei, mai ales în perioada premergătoare sărbătorilor, iar comenzile vor fi pe masură.”

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe