2013-04-11

Auchan se dezvoltă pe piața din India

Încă nu se ştie dacă grupul francez va înfiinţa operaţiuni de franciză sau îşi va stabili direct propriile magazine.

Grupul francez Auchan, care a preluat recent toate magazinele Real din patru țări din Europa de Est, are în plan extinderea rețelei de magazine pe piața din India, a anunțat ministrul indian al comerțului, Anand Sharma, scrie Capital, citând agenția Agerpres. "Ne-am întâlnit cu oficiali ai grupului Auchan ... ei vor să deschidă 60 de magazine în India", a declarat Anand Sharma. Auchan deţine 13 hipermarketuri pe piaţa indiană, conform unui acord de franciză cu Max Hypermarket India.

Auchan

Auchan se extinde prin franciză și în sudul Italiei. Retailerul francez a semnat un acord cu Fratelli Morghese, parteneriat în urma căruia Auchan a achiziționat 20 de magazine sub egida Simply Market.

Deși reprezentanţii grupului francez nu au confirmat încă planurile de expansiune în India, preşedintele companiei, Vlanney Mulliez, a declarat după întâlnirea cu Sharma că "este foarte entuziasmat de piaţa indiană". Potrivit acestuia, Auchan încă studiază noile reglementări privind activităţile de retail introduse de guvern anul trecut, care permit o investiţie străină directă de 51% într-un brand de retail.

India este una dintre piețele unde se înregistrează în prezent cea mai importantă creștere a puterii de cumpărare. Dintre brand-urile care s-au extins și și-au adaptat produsele la această piață enumerăm PepsiCo, Kraft, McDonald’s, Subway.

Grupul Auchan este prezent în 12 ţări şi are aproape 270.000 colaboratori. Retailerul și-a făcut intrarea pe piața locală pe 7 noiembrie 2006, când a deschis magazinul din cartierul bucureștean Titan. Auchan deține în prezent în România 10 magazine. La sfârșitul anului 2012 a achiziționat de la grupul german Metro operațiunile Real pentru patru țări din Europa de Est, printre care și România.

Pe piața franceză, țara de origine a grupului Auchan, retailerul dezvoltă un concept de franciză denumit ”A 2 pas” (La doi pași). Aceeași denumire o folosește și grupul Metro pentru rețeaua de franciză pe care o dezvoltă pe piața românească, ajunsă în prezent la peste 500 de unități.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank