2013-05-09

Un café? Due!

Starbucks Marea Britanie s-a alăturat mişcării globale "caffe sospesso". În România, această iniţiativă a fost adoptată de Subway.

Originar din Napoli, Italia, conceptul "caffe sospeso" (suspended coffe - cafea în aşteptare) îi îndeamnă pe cei din jur la acţiuni caritabile. Un client lasă o cafea în aşteptare pentru o altă persoană care o consumă fără să plătească. Starbucks s-a alăturat acestei mişcări în aprilie 2013, pentru moment doar în Marea Britanie. Lanţul de cafenele a anunţat că banii colectaţi în cadrul programului vor fi donaţi organizaţiei caritabile Oasis.

Starbucks Fot. Starbucks

Starbucks deţine opt cafenele în România: cinci în București : Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, și câte una în Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

La nivel internaţional, Starbucks operează peste 20.000 de cafenele în 61 de ţări. Conceptul a fost adus prin franciză pe piața românească de către compania grecească Marinopoulos, în anul 2007. Urmează să vedem dacă lanţul de cafenele va anunţa implementarea acestui program şi în ţara noastră.

La sărbătorirea unui an de prezenţă pe piaţa din România, lanţul de restaurante de tip fast-food Subway a anunţat că s-a alăturat mişcării globale "caffe sospeso". Încă nu ştim dacă acest concept va avea succes în ţara noastră, pentru că oricât de mare ar fi plăcerea de a lăsa o cafea pe bar pentru următorul client, românii se gândesc în primul rând la preţul pe care trebuie să-l plătească pentru aceasta.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

8

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank