2013-05-13

Cum să câștigi bani din agricultură

Extinzându-te prin franciză. Este cazul rețelei de magazine a micilor fermieri din România, Agroland.

Agroland, cel mai mare distribuitor de pui și furaje de o zi din vestul țării, a comunicat pentru primul trimestru al anului 2013 o creștere de 50% față de același trimestru al anului precedent. Compania are în plan dezvoltarea unui program propriu de susținere financiară a fermelor mici, prin care ar putea depăși estimarea de creștere anuală de 25% pentru anul 2013, se arată într-un comunicat de presă. Agroland colaborează cu 55 de parteneri în franciză, care gestionează un număr de 190 de magazine în 28 de județe.

puiut

Agroland a fost înființată în anul 1997, la Timișoara. După trei ani, compania a devenit cel mai mare distribuitor de furaje și pui de o zi din vestul țării.

"Am crezut încă de acum 16 ani, de când am deschis această afacere, că fermele de familie constituie ”baza” creşterii României, iar acum, pe fondul crizelor apărute în piaţa alimentară puternic industrializată am decis să venim şi mai aproape de ei. Pentru asta am reuşit împreună cu un partener să punem la punct un sistem de finanţare", a declarat Horia Cardoş, director general Agroland.

Din anul 2006, Agroland dezvoltă un sistem de colaborare în franciză. Persoanele interesate să devină francizați Agroland trebuie să dispună de o sumă între ”7.000-10.000 Euro pentru a demara afacerea: 3.000 Euro reprezinta taxa de franciză, 500-2.000 Euro sunt necesare pentru amenajarea spaţiului de catre partener iar diferenta de 3.500-5.000 Euro o reprezinta un fond de rezerva recomandat pentu eventuale situaţii neprevăzute”, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank