2013-05-14

Cel de-al 25-lea H&M din România

Retailerul va prezenta și la Buzău cele mai noi tendințe în fashion, într-un spațiu de peste 1.500 mp.

H&M a crescut traficul tuturor centrelor comerciale în care a deschis magazine noi. Urmează să vedem dacă acest lucru se va întâmpla și pe 23 mai, în centrul comercial Winmarkt din Buzău, unde retailerul suedez va inaugura cea de-a 25-a unitate a rețelei din țara noastră, pe o suprafață de peste 1.500 metri pătrați. Centrul comercial nu deține în prezent niciun brand de fashion de renume, H&M fiind primul retailer cunoscut care a optat pentru Winmarkt Buzău. “Magazinul pe care îl vom inaugura la Buzău reprezintă un pas important în expansiunea companiei noastre la nivel naţional”, a declarat Ralf Wien, Country Manager H&M.

H&M Fot. H&M

Grupul suedez H&M are peste 100.000 de angajați la nivel global. La un magazin de 1.500 metri pătrați, retailerul crează circa 20 de locuri noi de muncă.

În toamna acestui an, H&M va deschide o nouă unitate pe strada Lipscani din centrul Capitalei. Pentru anul 2014, retailerul suedez are programată deschiderea unui magazin în Galați, iar în 2015 în Tulcea. În prezent, rețeaua H&M numără 24 de magazine, dintre care unul dedicat în exclusivitate bărbaților, în București, Bacău, Cluj, Târgu Mureș, Baia Mare, Sibiu, Brașov, Ploiești, Arad, Timișoara, Oradea, Botoșani, Suceava, Iași, Brăila, Constanța, Craiova.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 2.800 de magazine în 49 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză, și peste 100.000 de angajați. Cea mai mare piață a grupului H&M este Germania, urmată de Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța.

Primul magazin H&M din România a fost deschis pe 25 martie 2011, la parterul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din București. Principalii competitori H&M de pe piața locală sunt brand-urile grupului spaniol Inditex, liderul pieței locale de fashion, C&A, Takko, New Look, New Yorker.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank