2013-05-21

Mobilă de milioane de euro

Extinderea prin franciză a crescut afacerile producătorului Lemet în primul trimestru al anului.

Producătorul de mobilă Lemet a înregistrat o creștere de 21% a afacerilor în primul trimistru al anului 2013, la 8,3 milioane de euro, scrie Ziarul Financiar. Creșterea a fost influențată atât de introducerea unor noi produse pe piață, cât și de deschiderea unor magazine noi. ”Și anul acesta ne vom concentra pe deschideri și relocări de noi magazine în spații mai generoase, în următorii doi ani avem însă ca prioritate Capitala. Aici ne dorim o mai bună acoperire teritorială”, a declarat Adrian Rizea, directorul comercial al rețelei.

Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine LEM’S pentru desfacerea produselor sale. Fot. Franchising.info.ro

Compania Lemet a dezvoltat brandul de magazine LEM’S pentru desfacerea produselor sale.

În acest an, Lemet a deschis trei magazine noi, la Constanța, Pitești, Craiova și are în plan, până la finalul lui 2013, să mai deschidă, să relocheze sau să extindă alte 12 unități. Rețeaua Lemet numără peste 100 de magazine, o parte dintre acestea deschise în sistem de franciză. Atât în fabrica Lemet cât şi în reţeaua LEM’S activează peste 1.250 de angajați.

Cel mai nou magazin al rețelei Lemet a fost inaugurat la finalul lunii aprilie, la Craiova, în urma unei investiții de aproximativ 1.700.000 de lei, se arată într-un comunicat al companiei. După deschiderea magazinului din Craiova, reţeaua LEM’S a ajung la o suprafaţă totală de retail, la nivelul întregii ţări, de peste 65.000 mp.

Fabrica de mobilă Lemet din Câmpina a fost fondată în anul 1991. Magazinele Lem's comercializează mobilier Lemet şi alte categorii de produse. Lemet este un business de familie, controlat de Alexandru Rizea, managerul general al companiei. Pe piața locală de mobilă concurează companii ca IKEA, Elvila, kika, Lemet, Mobexepert, Casa Rusu, Rus Savitar, Neoset, o parte dintre aceștia extinzându-se și prin franciză în România.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank