2013-05-28

Magazine la tot pasul

Un grup german investește 100 de milioane de euro pentru extinderea și modernizarea lanțului de magazine.

O vorbă mai veche spunea că la tot pasul găsești farmacii și bănci. Dacă luăm în considerare viteza cu care retailerii deschid magazine noi, în câțiva ani, la tot pasul vom găsi magazine și supermarketuri. După succesul înregistrat de Metro cu franciza La Doi Pași, după deschiderea a câtorva noi magazine pe lună a celor de la Mega Image și de la Profi, a venit rândul grupului german Rewe să anunțe că vrea să ajungă la un număr de 400 de magazine Penny Market și XXL Mega Discount în România, față de 144 câte are în prezent.

Profi Fot. Profi

Profi, unul dintre principalii competitori ai Penny Market, ocupă cea de-a doua poziție în topul retailerilor moderni din România, după Mega Image.

Planurile companiei se întind pe o perioadă de circa 13 ani, în care va deschide câte 20 de magazine anual. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 100 de milioane de euro, iar suma va fi alocată atât magazinelor noi, cât şi modernizării celor deja existente. În țara noastră, grupul Rewe este prezent prin rețelele de supermarketuri Selgross, Billa, Penny Market și prin tur-operatorul Dertur.

În ultima perioadă, strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Mega Image, cât și Profi, Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst) și Metro (prin franciza ”La Doi Pași”).

Potrivit experților, piața suprafețelor mari de retail din București este deja saturată, iar cea a suprafețelor medii, de tip supermarket în curs de saturare. În acest peisaj își mai găsesc loc doar suprafețele mici, specializate sau de hard discount.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank