2013-06-12

Franciza, un succes pentru CCC

Cel mai mare retailer de pantofi din Polonia a deschis în mai puțin de un an 13 magazine în România.

Sunt multe citate despre pantofi pe care ne face mare plăcere să le recitim. Unul dintre cele mai apreciate este ”Cenușăreasa este dovada că o pereche de pantofi îți poate schimba viața.” Încă nu avem exemplul real din viața de zi cu zi însă avem 13 magazine CCC de unde ne putem alege câte perechi de pantofi vrem. Brand-ul a intrat pe piața românească în sistem de franciză, în iunie 2012, când a deschis magazinul din Băneasa Shopping City. Retailerul de încălțăminte a demarat un plan accelerat de expansiune, ajungând în mai puțin de un an la 13 magazine în România, dintre care două în București, trei în Iași și câte unul în Arad, Bacău, Botoșani, Buzău, Oradea, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Timișoara.

CCC Fot. CCC

Brand-ul CCC a fost creat de Dariusz Milek în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia, unde administrează în prezent peste 700 de magazine sub numele CCC, Boti și Quazi.

CCC se încadrează ca un brand low-cost pe piața de încălțăminte. În România, CCC concurează cu retaileri ca Leonardo și Deichmann care au un număr mult mai extins de magazine, peste 120, respectiv peste 55. Brand-ul polonez pare că este îndrăgit de români, fondatorul acestuia declarând în urmă cu câteva luni: „Suntem foarte mulţumiti de rezultatele centrelor din România, Slovacia şi Ungaria. În 2015, sperăm să ne dublăm veniturile, menţinând parametrii de profitabilitate ridicaţi”.

Brand-ul CCC a fost creat de Dariusz Milek în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia, unde administrează în prezent peste 700 de magazine sub numele CCC, Boti și Quazi. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză.

Dariusz Milek nu a renunţat însă în totalitate la franciza CCC. După ce şi-a îndeplinit rolul pe piaţa poloneză, unde este cel mai mare retailer de pantofi, Milek le încredinţează acest tip de afacere partenerilor din alte ţări, printre care și România. Piotr Nowjalis, Chief Financial Officer CCC, ne-a comunicat că nu ne poate oferi informații despre modelul de business al francizei CCC în România.

(LN)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank