Poșta Română salvată de franciză?

Poşta este cel mai mare operator de servicii poştale din ţară, care administrează o reţea de 5.600 de oficii poştale, cât toată reţeaua bancară din România.
Marţi
18.06.2013
Datoriile mari ale Poștei Române nu mai sunt un secret. Franciza vine ca o soluție pentru reorganizarea operatorului de stat.
 

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informațională, a declarat la Adevărul Live că în viitorul apropiat Poşta Română va putea opera în franciză. Astfel, întreprinzătorii privaţi vor putea prelua anumite oficii, păstrând logo-ul şi activitatea, scrie adevărul.ro. Numărul de oficii poștale se va dubla, franciza venind ca o soluție pentru reorganizarea operatorului de stat.

„Acest model este făcut în toată lumea. Am primit solicitări de la mai multe primării şi de la firme private. În loc de 5.500 de oficii poştale putem avea 10.000”, a declarat Dan Nica. Potrivit acestuia, ministerul a primit deja oferte, atât din partea unor primării, cât şi a unor companii private. Ministrul va prezenta în curând proiectul de franciză pentru Poșta Română.

Procesul de privatizare a unui pachet de 51% din acţiunile Poştei Române a eşuat după ce niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini până la expirarea termenului limită, respectiv 28 mai. Drept urmare, ”data limită de depunere a documentelor de participare şi a ofertelor preliminare şi neangajante pentru procesul de privatizare a Companiei Naţionale „Poşta Română” S.A. stabilită la data de 28 mai 2013, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2014”, se precizează într-un comunicat al operatorului de stat.

Potrivit ministrului Dan Nica, eșecul privatizării a fost cauzat de datoriile descoperite și făcute publice pe ultima sută de metri. Poșta Română înregistrează datorii totale de circa 690 de milioane de lei.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe