McDonald’s și-a sărbătorit majoratul în România

Compania McDonald’s a fost fondată în 1955 de către Ray Kroc, care după 5 ani a cumpărat drepturi exclusive pentru numele McDonald. El este cel care a creat Sistemul McDonald’s: compania, furnizorii şi partenerii cu francize McDonald’s – care stă la baza succesului realizării visului său.
Joi
20.06.2013
Un număr impresionat de angajați și una dintre cele mai iubite rețele de fast-food - un rezumat pentru cei 18 ani de istorie ai McDonald’s pe piața locală.
 

„În urmă cu 18 ani, în 1995, am deschis primul restaurant McDonald’s din România – McDonald’s Unirii. În prima zi, acesta a întâmpinat peste 15.000 de clienţi – un număr, record dacă ne raportăm la alte deschideri de restaurante care au avut loc în aceeaşi perioadă în Europa. Acesta a fost doar începutul. Astăzi, McDonald’s România este un brand matur, complex, parte din cultura modernă românească", declară într-un comunicat de presă Daniel Boaje, Director General McDonald’s România.

Pe 16 iunie McDonald’s a sărbătorit 18 ani de istorie în România. Transformată în cifre, întreaga perioadă ar arăta astfel:

  • Cel mai mare lanţ de restaurante din ţară - 65 de restaurante în 21 de oraşe.
  • Peste 120 de milioane de euro investiţi în restaurante, în modernizarea echipamentelor şi a spaţiilor destinate preparării alimentelor şi clienţilor.
  • 21 de spaţii modernizate dupa proiecte ale Studioului de Design European McDonald’s din Franţa.
  • Peste 51 de milioane de clienţi serviţi în fiecare an.
  • 7 cafenele McCafé – 6 în Bucureşti şi unul în Cluj-Napoca.
  • Peste 400.000.000 de sandvişuri vândute în ultimii 10 ani.
  • Peste 3.500 de angajaţi şi un total de 25.000 de persoane care au trecut prin şcoala McDonald’s.

McDonald's este cel mai mare lanț de restaurante de tip fast-food din țara noastră și al doilea ca mărime din întreaga lume, după Subway, unul dintre principalii săi competitori. Dintre cele 65 de restaurante din țară (31 în București și 34 în restul țării), șapte sunt francize: în Bacău, Brașov, Arad, Galați și Suceava. La nivel mondial McDonald's operează o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză.

McDonald’s este un brand emblemă la nivel global, al 4–lea cel mai valoros brand din lume în conformitate cu Millward Brown, cel mai mare prim angajator al lumii şi cel mai recunoscut simbol din lume.

(LN)
Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015