Franchisinginfo.ru va urma tiparul celorlalte portaluri deținute de PROFIT system: va fi actualizat cu cele mai importante știri din piața francizei din Rusia, dar și din întreaga lume, interviuri cu francizori/francizați, sfaturi pentru deschiderea/ administrarea unui business.
Joi
27.06.2013
Rusia este a opta țară în care PROFIT system își oferă serviciile prin intermediul unui portal despre idei de afaceri, francize, parteneriate și agenții.
 

Compania PROFIT system și-a extins aria de servicii de consultanță și în Rusia. Portalul Franchisinginfo.ru păstrează modelul celorlalte site-uri ale companiei, Franchising.info.ro, Franchising.pl, Franchising.hu, Franchising.cz, Franchising.ua, Franchising.rs, Franchising.hr, promovând franciza ca modalitate sigură pentru începerea unei afaceri, cât și pentru expansiunea unui business.

Rusia este un tărâm al superlativelor. Are cea mai mare suprafață din întreaga lume, cea mai mare rezervă de gaz natural, cele mai lungi căi ferate din lume, cel mai aglomerat sistem de metrou și unul dintre cele mai vechi, mari și adânci lacuri, Baikal. De asemenea,Rusia ocupă primul loc între cele mai dezvoltate din punct de vedere economic şapte ţări din lume în ce priveşte ritmul de creştere al PIB.

Potrivit Asociației de Franciză din Rusia, franciza a apărut ca model de business în legislația rusă în anul 1995. Statisticile arată că majoritatea sistemelor de franciză au o vechime de peste 5 ani, în timp ce 43,5% dintre companii s-au alăturat recent francizorilor. Un lucru interesant este că peste 60% din piață este reprezentată de branduri rusești.

Cele mai multe sisteme de franciză, circa 72%, își au sediul centrul în Moscova. Un procentaj mai mic, 13%, este alocat Sankt Petersburg-ului, iar 15% altor orașe din Rusia. Ceea ce este cu adevărat important este faptul că, în ultimii trei ani, sistemul de franciză din Rusia a crescut cu 98%!

În imagine: Sankt Petersburg

:parola

Dintre cele mai cunoscute sisteme de franciză prezente pe piața din Rusia enumerăm brand-urile McDonald's, KFC și Subway. În ultimii ani, acestora li s-au alăturay și Starbucks, Nordsee, Burger King, Cinnabon, Costa Coffee. Cel mai cunoscut concept rusesc care s-a extins în afara granițelor este Planet Sushi.

Piața de franciză din Rusia este în continuă dezvoltare, mai ales în condițiile în care recent a atras și atenția Guvernului și a altor instituții importante. PROFIT system și Franchisinginfo.ru ar putea juca un rol important în acest proces.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe