2013-07-12

Schimbări de francize în AFI Palace Cotroceni

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.

Retailerul britanic de fashion New Look, intrat pe piața românească în august 2011, a anunțat că începând din 17 iulie își va muta spațiul de shopping din AFI Palace Cotroceni vis-a vis de magazinul New Yorker. Cu această ocazie, retailerul va organiza o petrecere de casă nouă. Fanele brandul-ui sunt așteptate cu sesiuni de make-up, muzică mixată live de DJ Eko, băuturi de la Redd's și multe reduceri. Rețeaua New Look numără 7 magazine pe piața locală, toate deschise prin franciză. Drepturile francizei New Look pentru România sunt deţinute de compania elenă Fourlis, reprezentată pe piaţa locală de Genco Trade, companie care deţine şi franciza magazinelor de articole sportive Intersport.

New Look AFI București

Foto: Inaugurarea primului magazin New Look din România, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din București: 29 August 2011.

Ignatios Ionas, country manager New Look România, consideră că „România are un mare potenţial de creştere în ceea ce priveşte retailul de fashion”, retailerul plănuind ca în următorii 5-8 ani să ajungă la o rețea de peste 20 de magazine pe piața locală.

Mutarea spațiului de shopping a retailer-ului britanic nu este singura schimbare anunțată pentru mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală. Potrivit ZF, din 2014, Starbucks și Sephora vor dispărea din centrul comercial, fiind înlocuite de cafeneaua franțuzească Brioche Doree, respectiv de magazinul de parfumerie Douglas. Brand-urile Starbucks și Sephora au fost aduse prin franciză pe piața românească de compania grecească Marinopoulos, companie care deține și drepturile de franciză pentru Gap și Marks & Spencer.

Brioche Dorre este un concept franțuzesc care oferă peste 150 de produse de patiserie (croisante, pain au chocolat, brioche, tarte, lamaie bezea, moelleux au chocolat ș.a.), vienoiserie și alte preparate. Brand-ul a fost adus tot prin franciză în România, administratorul master francizei fiind Eric Colas, fost food store la Carrefour România. Momentan, poți încerca produsele Brioche Doree doar în patiseria din centrul comercial Sun Plaza din București.

Douglas este prezent în România prin cea mai de succes divizie a sa – Parfumeriille Douglas. Brand-ul a intrat pe piața locală la sfârşitul anului 2007. În prezent reţeaua Douglas România  a ajuns la 13 magazine.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank