Tenacitatea, cea mai importantă calitate a unui manager

”Tenacitatea este o calitate pe care nu o poți preda echipei, nu o poți explica unui colectiv - trebuie demonstrată și practicată pentru a putea fi preluată de o organizație. Aici este cheia succesului” - Viorel Vasile, Managing Partner Safety Broker.
Miercuri
17.07.2013
Este părerea lui Viorel Vasile, Managing Partner Safety Broker, antreprenorul care a fost desemnat Managerul Anului 2013.
 

Viorel Vasile a înființat Safety Broker în anul 2005. A ales un domeniu care îl pasionează, iar opt ani mai târziu, se poate mândri că se află în fruntea celui mai mare broker de asigurare independent cu capital integral românesc ce operează în România. Consecvența, tenacitatea și inovația continuă sunt câțiva dintre pașii care au transformat Safety Broker într-un loc de întâlnire al profesioniștilor din industria de asigurări.

În acest an ați fost desemnat ”Managerul Anului” în cadrul Ediției 2013 a Premiilor Brokerilor de Asigurare. Care este cea mai importantă lecție pe care ați învățat-o ca manager?
Vă răspund scurt și la obiect: cea mai importantă lecție pe care cu toții continuăm să o învățăm este că nu poți face nimic decât alături de o echipă redutabilă, o echipă formată din oameni cu adevărat pasionați de ceea ce fac. Și de aici ia naștere și unul dintre cele mai plăcute sentimente pe care le poate avea un manager sau un antreprenor, să vadă că ceea ce a visat și apoi construit pas cu pas devine realitate și nu oricum, ci un succes. Safety Broker a devenit acum, fără falsă modestie, de la o structura de tip one-man-show, un loc de întâlnire al celor mai buni profesioniști și manageri din industria de asigurări și, sperăm noi, o școala de afaceri unică pentru viitorii brokeri.

Spuneți-mi vă rog care considerați că este cea mai reprezentativă calitate pentru un manager de succes?
Orice manager este unic în felul său și este într-adevar determinat de o sumă de aptitudini și calități. Proporția în care acestea se manifestă este poate cea care se simte cu adevărat. Managerii individualiști nu pot ajunge departe și mă întorc la ideea de echipă. Însă dacă vorbim despre calități, tenacitatea ar fi favorita mea, drive-ul cu care îți urmărești obiectivele pas cu pas. Tenacitatea este o calitate pe care nu o poți preda echipei, nu o poți explica unui colectiv - trebuie demonstrată și practicată pentru a putea fi preluată de o organizație. Aici este cheia succesului...

Safety Broker este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital integral românesc din piața locală de asigurări. Ce obiective aveți pentru dezvoltarea rețelei până la finalul acestui an?
Fireste ca vom continua și vom merge înainte urmărindu-ne strategia de până acum, cu accent pe dezvoltarea segmentelor de asigurări corporate - clienți persoane juridice pentru care am înființat o divizie dedicată, online - unde avem deja proiecte de anvergură precum www.goya.ro si www.casco-ieftin.ro și pe segmentul asigurărilor premium, VIP.  Legat de rezultatele financiare, estimam la începutul lui 2013 ca în acest an vom desfășura afaceri în valoare de peste 45 milioane euro, adică lucrăm pentru a realiza o creștere de peste 30% față de anul trecut. Suntem mândri să fim recunoscuți de toată lumea ca fiind cel mai mare broker de asigurare independent cu capital integral românesc ce operează în țara noastră. 

În cei 8 ani de activitate pe piața românească, afacerile Safety Broker au crescut considerabil. Care sunt pașii necesari pentru a ajunge la un asemenea succes?
Consecvență, tenacitate și inovație continuă - aceștia sunt pașii.  Rezultatele noastre de acum sunt o consecință a celor 8 ani de dezvoltări și se datorează în exclusivitate clienților și partenerilor noștri - cărora am dori să le mulțumim, firește.

(E.C.)


/3/
Vezi mai multe