Litoralul românesc - profitabil pentru fast-food?

În stațiunea Golden Sands din Bulgaria, McDonald’s are un restaurant chiar pe plajă.
Luni
22.07.2013
În timp ce Subway și McDonald’s au ales Constanța pentru a fi aproape de clienții de la malul mării, Springtime merge direct într-una dintre cele mai iubite stațiuni.
 

În această vară, Subway a deschis primul restaurant din Constanța, în centrul comercial City Park Mall. În ziua inaugurării, reprezentanții celui mai mare lanț de fast-food din lume au construit un sandwich imens de 2 metri lungime, pe care l-au împărțit clienților. Principalii concurenți Subway, McDonald's și KFC au de asemenea unități în cel mai mare oraș port al României. Un alt reprezentant al pieței de fast-food și-a făcut intrarea direct pe litoral, printre numeroasele standuri cu shaorma, hamsii, clătite și gogoși. Springtime a anunțat deschiderea celui de-al 25-lea restaurant al rețelei într-una dintre cele mai îndrăgite stațiuni: Costinești.

Springtime Costinești este amplasat în centrul stațiunii și are o suprafață de peste 2.000 mp. Restaurantul este cea de-a doua locație Springtime de la malul Mării Negre, lanțul de fast-food având o unitate și în Constanța. Springtime Costinești va funcționa doar pe durata sezonului estival.

Fast-food-urile de la malul mării sunt o idee de afacere profitabilă datorită numărului mare de turiști care aleg litoralul ca să se bucure de vacanță sau concediu. Dacă intenționezi să-ți deschizi un fast-food la malul mării nu uita să iei în considerare și caracterul sezonier al afacerii.

Fast-food-urile și franciza
Unele dintre cele mai cunoscute fast-food-uri din România sunt operate în sistem de franciză. Subway a intrat pe piața locală anul trecut și intenționează să ajungă la o rețea de peste 40 de restaurante, toate facilitățile brand-ului funcționând în sistem de franciză. KFC numără 49 de locații, licența de franciză pentru România fiind deținută de compania US Food Network. McDonald's operează la nivel mondial o rețea de peste 3.000 de restaurante în franciză, însă din cele 65 de restaurante din România, doar șapte sunt francize. Springtime ar putea alege aceasta modalitate de dezvoltare a afacerii începând cu anul 2014. Alte brand-uri fast-food care se dezvoltă în sistem de franciză pe piața locală sunt Quasi Pronti, Domino's Pizza, Pizza Hut, Chipstix, Snack Attack ș.a.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015