2013-08-08

Evoluția produselor fresh la Starbucks

Gigantul retailer de cafea a încheiat un parteneriat cu cel mai mare producător de lactate din lume. Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiți.

Mult îndrăgitelor specialități de la Starbucks li se vor alătura noi produse. Din primăvara anului 2014, compania va avea în portofoliu un nou brand: Evolution Fresh, Inspired by Dannon. În acest sens, Starbucks a anunțat un parteneriat cu cel mai mare producător de lactate din lume, Danone. Acordul este profitabil pentru ambele părți: Starbucks oferă clienților produse sănătoase, iar Danone mai face un pas spre atingerea unuia dintre obiectivele companiei: creșterea consumului de iaurt în Statele Unite ale Americii.

Starbucks Fot. Starbucks

Brand-ul Evolution Fresh a fost achiziționat de Starbucks în 2011 și oferă o gamă variată de alimente și sucuri naturale.

”Oferta noastră actuală de produse pe bază de iaurt a avut un impact pozitiv asupra clienților noștri. Considerăm că parteneriatul cu Danone, cel mai mare producător de lactate din lume ne oferă posibilitatea să creștem și să îmbunătățim brand-ul Evolution Fresh în întreaga rețea”, a declarat într-un comunicat de presă Howard Schultz, CEO Starbucks.

Produsele Evolution Fresh, Inspired by Dannon vor fi disponibile în cafenelele Starbucks din primăvara anului 2014, iar din 2015 vor fi comercializare și în rețelele alimentare. În lunile următoare, Starbucks și Danone vor căuta modalități de extindere a produselor și pe alte piețe. Termenii financiari ai acordului nu au fost făcuți publici.

Starbucks deține peste 20.000 de cafenele în 61 de țări din întreaga lume. Brand-ul este operat în sistem de franciză pe piața locală, din anul 2007, de către compania grecească Marinopoulos. În prezent, dacă vrei să bei o cafea de la Starbucks în România, poți alege una dintre unitățile din București: Plaza România, București Mall, Băneasa Shopping City, America House, AFI Palace Cotroceni, sau poți merge în Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov. Dintre competitorii Starbucks de pe piața românească, enumerăm Turabo Cafe, CreamCaffe, ViaCaffe, Coffeeright, Gloria Jean's.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank