2013-08-13

Retailerii împart un brand autohton

Lanțul autohton Gulliver, format din nouă magazine, a încheiat parteneriate cu doi dintre cei mai cunoscuți retaileri din România.

Unul dintre retaileri este Carrefour. Grupul francez a preluat patru magazine Gulliver și a transformat deja două dintre acestea în franciza Express. De altfel, pentru dezvoltarea pe segmentul de proximitate, Carrefour a încheiat parteneriate și cu alți parteneri locali, cum ar fi Angst, RostCom, Traditional Ecologic.

Mega Image Fot. Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din Romania cu o rețea ce cuprinde 239 magazine în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brașov, Târgoviște și alte orase, sub mărcile Mega Image (145) și Shop&Go (94).

Un alt retailer care a încheiat un parteneriat cu rețeaua Gulliver este Mega Image. Retailerul belgian a preluat celelalte cinci unități ale brand-ului. ”Toate magazinele vor fi remodelate până la finalul lunii octombrie”, se arată într-un comunicat de presă al grupului belgian.

Preluarea magazinelor Gulliver face parte din strategia de extindere pe segmentul de proximitate a celor doi retaileri. Metro și Profi au atacat la rândul lor segmentul de proximitate, prin franciza ”La Doi Pași”, respectiv conceptul ”City”.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank